A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818156.8958.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

COD GALBEN DE NINSORI in aproape toata tara. Comandament de iarna la Guvern
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-12-2014, ora 15:07

COD GALBEN DE NINSORI in aproape toata tara. Comandament de iarna la Guvern

Articol de Madalina Irimia
ANM a emis o noua avertizare de ninsori si vant, valabila de la ora 14.00 pana la ora 22.00. si in Capitala ninge de mai multe ore si deja se depune zapada. Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat luni, in cadrul comandamentului de iarna de la Guvern, ca este posibil ca incepand de marti seara pana miercuri sa fie emise atentionari pe perioade scurte pentru partea de sud-vest a tarii din cauza conditiilor meteo.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de ninsori, strat de zapada, intensificari ale vantului pentru intervalul 1 decembrie, ora 14.00 – 2 decembrie, ora 22.00.

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii, in general moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, pe arii extinse in sudul si centrul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, unde local stratul de zapada nou depus va depasi 10...15 cm. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h in Oltenia, Muntenia si Transilvania, iar la munte si in sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local si temporar, zapada va fi viscolita.

Pe arii restranse in regiunile sudice si centrale se mentin conditiile de producere a poleiului.

Ca urmare a atentionarilor COD GALBEN de polei emise de ANM, CNADNR actioneaza preventiv imprastiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului.

"Atentionam participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante imprastiate pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede.

De asemenea, impotriva depunerii poleiului si a zapezii pe suprafata partii carosabile se actioneaza pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante", potrivit unui comunicat emis de CNADNR.

Recomandarea pentru soferi este sa porneasca la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii