ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2014, ora 11:31

CNA: Romania TV si B1, amendate din cauza limbajului injurios folosit de Dragos Patraru si Radu Banciu

Articol de Cristian Amariei

CNA a decis sa amendeze Romania TV, cu 20.000 de lei, si B1 TV, cu 10.000 de lei, din cauza emisiunilor "Starea Natiei", realizata de Dragos Patraru, si "Lumea lui Banciu", realizata de Radu Banciu, in care realizatorii au folosit un limbaj injurios.

Sanctiunile au fost propuse de Monica Gubernat, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru incalcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".

Amenda de 20.000 de lei a fost aplicata Romania TV cu sase voturi "pentru" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu si Cristina Trepcea), in timp ce "impotriva" au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

In ceea ce priveste B1 TV, amenda de 10.000 de lei a fost aplicata cu sapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu), in timp ce "impotriva" au votat Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Radu Calin Cristea.

Integral pe gandul.info

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: CNA, amenzi, TV
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii