ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
29-08-2012, ora 15:03

CLASA PREGATITOARE. Experimentul care risca sa bulverseze sistemul de invatamant

Articol de Madalina Irimia

Ideea introducerii clasei zero in ciclul primar, dupa modelul de succes din multe tari cu invatamant performant, va fi pusa in practica in Romania fara sa fi fost experimentata si pregatita suficient, ceea ce risca sa bulverseze un sistem oricum fragil din pricina schimbarilor frecvente.

Trecerea grupei pregatitoare la ciclul primar si, implicit, transformarea ei in clasa zero au fost prevazute in Legea educatiei din 2010.

Teoretic, de la promulgarea actului normativ si pana la startul anului scolar 2012-2013 era timp suficient pentru a pune la punct clasa pregatitoare. Insa totul a fost aranjat pe ultima suta de metri. Ce va fi dupa 10 septembrie inca nu se stie.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, in mandatul caruia a fost aprobata Legea educatiei, a vorbit in detaliu despre introducerea clasei pregatitoare la 22 ianuarie 2012, respectiv cu sapte luni si jumatate inainte de inceperea noului an scolar.

Funeriu a explicat atunci ca masura este necesara intrucat Romania are cea mai batrana populatie scolara la debutul invatamantului obligatoriu din Europa. Inscrierea insa a stat sub semnul intrebarii. De la schimbarea domiciliului parintilor, pana la declaratii false, scandalurile nu au incetat sa apara.

Una peste alta, Ministerul Educatiei a centralizat datele inscrierilor pentru anul scolar 2012-2013, anuntand 127.665 de copii in clasa pregatitoare si 171.885 in clasa I, numere aproape egale cu cele al prescolarilor recenzati.

Integral pe realitatea.net

Foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii