A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818314.3066.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CCR impinge Parlamentul sa reintroduca INSULTA si CALOMNIA in Codul Penal. ”Libertatea de exprimare nu poate fi inteleasa ca un drept absolut”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-05-2013, ora 12:16

CCR impinge Parlamentul sa reintroduca INSULTA si CALOMNIA in Codul Penal. ”Libertatea de exprimare nu poate fi inteleasa ca un drept absolut”

Articol de Madalina Irimia

Curtea Constitutionala a emis o decizie prin care insulta si calomnia ar putea redeveni, teoretic, fapte penale, care se pot pedepsi cu amenda penala. Judecatorii CCR au decis luni, in unanimitate, ca “dezlegarea” data in 2010 de Curtea Suprema magistratilor, prin care se clarifica faptul ca articolele de lege referitoare la insulta si calomnie “nu mai sunt in vigoare”, este neconstitutionala.

Totusi, in practica, judecatorii nu pot fi fortati sa aplice aceasta decizie a CCR, pentru ca prevederile Codului Penal in vigoare nu mai contin o asemenea realitatea juridica. Practic, Parlamentul este chemat sa repare legislativ o gafa facuta in urma cu 6 ani, cand nu a pus in aplicare o decizie obligatorie a Curtii Constitutionale.

Integral pe gandul.info

Foto: dcnews.ro

     
Tag-uri: CCR, Parlament, calomnie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii