A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664549.377.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bunatati de sezon: 3 retete cu smochine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2013, ora 11:19

Bunatati de sezon: 3 retete cu smochine

Articol de Madalina Irimia

Un fruct nobil cu gust dulceag isi face loc pe mesele de toamna in preparate rafinate, in deserturi sau feluri principale. Daca nu ai gustat smochinele pana acum, incearca-le in retetele pe care ti le propunem.

Nu sunt chiar cele mai ieftine ingrediente pe care le-ai putea alege, dar sunt extrem de gustoase si au o textura aparte. Smochinele sunt cunoscute din antichitate, apreciate pentru dulceata naturala si parfumul specific. Practic, nu sunt un fruct ci o inflorescenta, inchisa intr-o coaja moale, in culori variind de la violet inchis pana la verde-galbui.

Daca nu ai nocorcul sa ai smochin in propria gradina, atunci cand cumperi alege-le pe cele cu coaja intacta, ferme la atingere, dar cu o usoara moliciune atunci cand sunt apasate cu degetul. Smochinele sunt extrem de perisabile odata ce sunt culese, de aceea e bine sa le consumi in maxim 2-3 zile daca le tii la temperatura camerei.

Integral pe foodstory.ro

Foto: gradinamea.ro

     
Tag-uri: retete, smochine, sezon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii