A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675347.322.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bugetul pentru 2015, publicat de Finante: Impozite, salarii si investitii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-12-2014, ora 12:36

Bugetul pentru 2015, publicat de Finante: Impozite, salarii si investitii

Articol de Cristian Amariei
Proiectul de buget pentru 2015 a fost publicat, joi, de Ministerul Finantelor si se bazeaza pe o crestere economica de 2,5%, similara cu cea prognozata pentru acest an, dar si pe un curs mediu de 4,42 lei/euro.

"Cererea interna va reprezenta motorul cresterii economice, iar pe latura ofertei se estimeaza o imbunatatire a activitatii economice in ramurile industriale cu potential ridicat de export, in sectorul constructiilor, care poate fructifica necesarul de infrastructura existent in toate domeniile, precum si in sectorul serviciilor", potrivit raportului care insoteste proiectul de buget.

De asemenea, produsul intern brut (PIB) va fi de 709 miliarde de lei, iar inflatia ar trebui sa ajunga la 2,2%. Pentru 2014, Banca Nationala a Romaniei se asteapta ca preturile sa creasca cu 2,5%.

Deficitul este prognozat la 1,8%, asa cum a anuntat in aceasta saptamana premierul Victor Ponta.

Insa Executivul va finanta acest deficit prin imprumuturi: "La aceste imprumuturi (cele contractate in 2014 - n.red.) se vor adauga altele noi care urmeaza a fi contractate de la institutiile financiare internationale (BIRD, BEI, BDCE) in perioada 2015 - 2016 in scopul finantarii deficitului bugetului de stat si refinantarii datoriei publice guvernamentale, disponibilizarea sumelor avand la baza realizarea unor investitii si/sau alte actiuni necesare in domeniul reformelor sectoriale", potrivit raportului care insoteste proiectul de buget.

Pe de alta parte, Guvernul estimeaza numarul de someri la 465.000 de persoane pentru anul viitor, in scadere fata de estimarea pentru finalul anului 2014, de 485.000 de persoane, iar rata somajului ar urma sa ajunga la 5,1%, de la 5,3%.

Integral pe ziare.com
Foto: pressalert.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii