A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630090.2956.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bucatarie explicata. Chimia din spatele otetului, ingredientul cu o mie de fete
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2014, ora 13:07

Bucatarie explicata. Chimia din spatele otetului, ingredientul cu o mie de fete

Articol de Madalina Irimia

Il folosesti cel mai des in salate, dar posibilitatile lui sunt mult mai mari. Otetul (balsamic sau nu) este unul dintre ingredientele versatile care poate schimba radical mancarurile daca stii cand si cum sa il folosesti. Uite de ce.

Bucataria este o stiinta mai mult decat ti-ai putea inchipui. Este ideea de la care au pornit cei care au dezvoltata bucataria moleculara, dar la scara mica o intalnesti in fiecare zi atunci cand gatesti.

Otetul este unul dintre ingredientele care te pot surpinde daca ii intelegi efectele pe care le produce asupra alimentelor. Exista zeci de sortimente de otet: de la cele din vin obisnuit din struguri, pana la cele din vin de orez. Se naste odata cu bacteriile numite Acetobacter care se hranesc cu alcool si fermenteaza, rezultand un lichid acru pe care francezii l-au numit initial “vin aigre” – vin acru. Gustul acru si aciditatea otetului sunt esentiale in retetele de salate, marinade sau sosuri, dar otetul are si abilitatea unica de a schimba culoarea si textura unor mancaruri.

Integral pe foodstory.ro

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: otet, bucatarie, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii