ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2016, ora 15:01

Brutalele metode de tortura ale CIA: Noi dezvaluiri despre terorizarea cu insecte si bataia de joc in sicriu

Articol de Cristian Amariei
CIA a publicat noi documente declasificate in care sunt detaliate tehnicile brutale de tortura aplicate suspectilor de terorism, dupa atentatele din septembrie 2001.

Mai exact, CIA a facut publice mai multe memo-uri care descriu diverse metode de interogare, pe care presedintele american Barack Obama le-a catalogat drept "tortura", in timp ce serviciul secret le numeste "interogare extinsa", potrivit CNN.

Documentele, in numar de 50, contin inclusiv discutii interne despre legalitatea acestor metode.

Intr-un fisier numit "Descrierea presiunii fizice" se vorbeste despre palme peste fata, folosirea de scutece, insecte si "bataie de joc in sicriu".

"O posibilitate este sa ameninti ca vei introduce insecte intepatoare in celula detinutului, dar in schimb sa aduci insecte inofensive", se precizeaza in document.

"Bataia de joc in sicriu" inseamna plasarea prizonierului intr-o cutie asemanatoare cu un cosciug, dar care are gauri ascunse, pentru a preveni sufocarea.

Cele 50 de documente au fost facute publice dupa un proces intentat de American Civil Liberties Union (ACLU), in baza Actului de acces la informatie.

O buna parte din informatiile care se regasesc in aceste noi documente a fost facuta publica si in trecut, in timpul unei ample investigatii a Senatului american, in 2014, asupra tehnicilor de tortura folosite de CIA.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: cia, tortura, metode
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii