ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2016, ora 16:11

Britanicii decid joi daca ies din UE. New York Times: Daca alege sa iasa, Marea Britanie va fi facuta sa sufere

Articol de Madalina Irimia
Norocul in politica pentru premierul britanic David Cameron ar putea "apune" odata cu o eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Cel putin asta sustin analistii, care il critica pentru decizia de a sustine referendumul,fara sa prevada ca ar putea o asemenea amploare.

"Majestatea sa, regina, mi-a cerut sa formez un nou guvern si am acceptat", asta declara David Cameron in urma cu aproximativ 6 ani, cand a fost numit premierul Marii Britanii. Acum insa, spun analistii, Cameron a intrat intr-un joc de noroc cu referendumul privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana. Si ar putea insemna finalul carierei sale si iesirea tarii dintr-o alianta din care a facut parte mai bine de 40 de ani.

James Hanning, autor: "Cred ca a fost destul de uimit de amploarea miscarii de iesire din UE. Regula de aur este ca niciodata sa nu organizezi un referendum daca nu esti sigur ca il vei castiga."

Tim Bale, profesor: "Cred ca a considerat ca argumentul economic va depasi orice alta demonstratie ce ar putea fi ridicata in incercarea de a parasi UE, dar nu cred ca s-a gandit cat de important va fi argumentul imigrarii."

Continuarea aici

     
Tag-uri: marea britanie, ue, brexit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii