A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830708.7558.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Brexit: Premierul britanic David Cameron a anuntat ca va demisiona
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2016, ora 12:15

Brexit: Premierul britanic David Cameron a anuntat ca va demisiona

Articol de Cristian Amariei
Premierul britanic David Cameron a anuntat vineri ca va demisiona din fruntea guvernului pana in octombrie, dupa ce britanicii au votat joi la referendum in favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, transmite Reuters.

'Tara are nevoie de o conducere proaspata', a spus el, adaugand ca nu i se pare corect sa fie capitanul care ghideaza tara spre urmatoarea ei destinatie. Totodata, Cameron a declarat ca noul prim-ministru va trebui sa fie cel care ia decizia activarii articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care prevede o perioada de negociere de maximum doi ani pana la iesirea efectiva a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

'Voi face tot ce imi sta in puteri, in calitate de prim-ministru, sa stabilizez nava in lunile care vor urma, dar nu cred ca ar fi corect pentru mine sa fiu capitanul acestei nave', a spus Cameron. Premierul britanic este de parere ca, momentan, nu este nevoie de un calendar precis, 'dar trebuie sa ne gandim sa avem un prim-ministru in exercitiu pana la inceperea congresului Partidului Conservator in octombrie'. Totusi, Cameron a apreciat ca este in interesul natiunii sa existe o perioada de stabilitate pana la desemnarea unei noi conduceri.

Seful executivului britanic a anuntat ca guvernul se va reuni luni, iar guvernatorul Bancii Angliei va face o declaratie cu privire la masurile pe care urmeaza sa le ia. Cameron a spus ca va da asigurari pietelor si investitorilor ca economia britanica este 'fundamental puternica'.

Vointa poporului trebuie respectata, a mai spus premierul britanic David Cameron, care i-a felicitat pe cei care au luat parte la campania Leave (sustinatorii iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana) si i-a invitat pe cei din tabara Remain (sustinatorii mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana) sa faca sa functioneze tranzitia. Seful executivului de la Londra i-a asigurat pe britanicii care traiesc in Europa si pe europenii care traiesc in Marea Britanie ca nu va exista o schimbare imediata.

In fine, premierul britanic a anuntat ca va participa la summitul Consiliului European de saptamana viitoare.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii