A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664735.3174.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Branza, aliat sau dusman in cura de slabire?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-05-2015, ora 08:56

Branza, aliat sau dusman in cura de slabire?

Articol de Madalina Irimia
Nu exista dieta care sa nu aiba in meniu macar un fel de branza si pe buna dreptate. Branzeturile sunt recomandate pentru pierderea in greutate deoarece sunt bogate in calciu si proteine si au foarte putine calorii. Desigur, daca stim sa facem alegerile corecte!

Din acest motiv, ne-am propus sa aflam in cele ce urmeaza care sunt cele mai indicate sortimente de branza in cura de slabire si care sunt cele contraindicate in dieta, din cauza procentului mare de grasime si, implicit, a numarului mai mare de calorii.

Domna doctor Lavinia Luminita Florea, specialist in diabet, nutritie si boli metabolice la Centrul Provita, ne-a intocmit o lista cu cele mai cunoscute sortimente de branza consumate in Romania si numarul de calorii pentru fiecare 100 de grame din sortimentul respectiv, astfel incat sa stim ce sa evitam data viitoare cand mergem la shopping.

Preferinta pentru branzeturile gustoase este comuna multor persoane. Iar nutritionistii explica apetitul exagerat prin faptul ca lactatele ne aduc aminte de mancarurile din primul an de viata, de obicei oferite de mama. Asadar, este firesc sa savuram branzeturile.

Trebuie avut grija insa si la cantitati. Iata ce spune Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "in momentul in care vorbim de o cantitate corecta de branza, trebuie sa fie ceva atat de mic cat un cubulet de branza topita, iar asta inseamna 25-30 g la o masa".

Si tineti cont de o regula generala in privinta sortimentelor de branza, ne sfatuieste Dr. Serban Damian, nutritionist: "Pentru ca sunt surse foarte bune de proteina, dar si de grasimi, e bine sa le combinam cu legume, pentru ca acestea vin cu fibre si minerale si in final rezulta un produs complet".

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: branza, dieta, calorii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii