A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675454.0565.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bolnavii romani, abonati de nevoie la farmacia ilegala de pe internet
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
17-02-2013, ora 10:01

Bolnavii romani, abonati de nevoie la farmacia ilegala de pe internet

Articol de Cristian Amariei

In ultimii patru ani, medicamente din Romania in valoare de peste un miliard de euro au luat calea strainatatii, unde au fost vandute si de cinci ori mai scump. Vorbim de „export paralel“, un fenomen legal, dar care, odata scapat din atentia autoritatilor, lasa bolnavii fara tratament si ii imbogateste pe speculanti.

Cine pierde si cine castiga din aceasta afacere? Mecanismul e simplu: distribuitori si exportatori cumpara de la producatori medicamente de regula scumpe si le revand in statele UE in care preturile sunt mai mari. Afacerea vizeaza numai produsele care se elibereaza pe baza de reteta si care au pretul reglementat de stat, prin decizia Guvernului din 2009, de a pune cel mai mic pret din Europa la medicamentele din Romania. Relaxarea regulilor privind comertul intracomunitar, odata cu aderarea la UE, face ca fenomenul sa fie perfect legal, pana la un punct: acela in care aceleasi medicamente vandute si de cinci ori mai scump in strainatate sunt decontate fraudulos de statul roman, prin retete care nu sunt niciodata ridicate fizic din farmacie.

Integral pe capital.ro

Foto: dcnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii