A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835094.2759.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Boala care ucide cei mai multi romani: De 10-15 ani e mai severa decat multe forme de cancer
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2015, ora 11:55

Boala care ucide cei mai multi romani: De 10-15 ani e mai severa decat multe forme de cancer

Articol de Cristian Amariei
Medicii cardiologi atrag atentia ca ne aflam pe primul loc in Europa in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare: 60% din decese sunt cauzate de aceste boli.

Romanii au cea mai scazuta speranta de viata din Uniunea Europeana. Nivelul de trai, grijile dar mai ales stilul de viata sunt traduse intr-un raport al Societatii Romane de Cardiologie care spune ca 60% din decesele din Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu 12% mai mult decat media europeana.

Potrivit medicilor, prezenti recent la Conferinta Nationala de Cardiologie de la Sibiu, incindenta bolilor cardiovasculare a crescut foarte mult in ultimii 10-15 ani. Totodata, medicii se plang de faptul ca, in prezent, nu exista un program national de preventie a acestor afectiuni severe, scrie evz.ro.

„Insuficienta cardiaca e o boala foarte severa care omoara foarte multi oameni. De 10-15 ani e mai severa decat foarte multe forme de cancer. Nu exista practic o perceptie a populatiei generale legata de severitatea insuficientei cardiace. Insuficienta cardiaca este ceva foarte comun. Nu inteleg ca trebuie sa se prezinte repede la doctor”, spune dr. Ovidiu Chioncel, medic primar la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu.

Potrivit presedintelui Societatii Romane de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu Chitoiu, principalele cauze care conduc la bolile cardiovasculare sunt hipertensiunea arteriala, fumatul, lipsa de mancare, sedentarismul sau obezitatea.

Pe de alta parte „In alte tari, Danemarca sau Franta, mortalitatea prin boli cardiovasculare a scazut sub nivelul de mortalitate prin cancer, care este undeva la 30-35%. Deci au fost facute progrese foarte mari in tarile care au inteles ca o natiune este puternica daca este sanatoasa si bine educata”, spune dr. Gabriel Tatu-Chitoiu.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: romani, boala, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii