ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-05-2013, ora 09:06

Blugii ar putea DISPAREA din garderoba ta. Vezi DE CE

Articol de Cristian Amariei

Producatorii de blugi din toata lumea s-ar putea confrunta cu o noua masura ce ar putea fi impusa de UE, care va duce la disparitia celui mai purtat obiect vestimentar din lume: o taxa de aproape 40% impusa acestor produse.

75% din blugii de designer vanduti in lume sunt produsi in California. In ultimii 20 de ani, in Los Angeles s-a format un cluster al industriei de blugi. In timp ce mare parte din productia de imbracaminte a fost transferata in paradisuri fiscale, productia mai sofisticata a ramas in SUA, scrie Capital.ro

In aprilie, Uniunea Europeana a anuntat ca taxele pe blugii pentru femei vor creste la 38% de la 12%, pentru hainele produse in SUA, pentru ca nu au fost respectate regulile impuse de Organizatia Mondiala a Comertului.

Peste 40.000 de oameni muncesc in afaceri cu imbracaminte numai in Los Angeles, iar segmentul dedicat femeilor are o pondere covarsitoare din productie.

Samuel Ku, care conduce AG Jeans alaturi de tatal sau, spune ca taxa impusa de UE ameninta multe dintre aceste locuri de munca. „Pentru blugii de femei realizati in acesta fabrica... nu putem continua sa avem aceeasi afaceri daca trebuie sa transportam materialul in Paris. Este imposibil“, spune acesta.

Foto: uber-facts.com

     
Tag-uri: blugi, UE, taxe
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii