A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673212.1205.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Blogger rus, condamnat la 5 ani de lagar in Siberia. Postarile care i-au adus una dintre cele mai severe pedepse posibile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-01-2016, ora 09:34

Blogger rus, condamnat la 5 ani de lagar in Siberia. Postarile care i-au adus una dintre cele mai severe pedepse posibile

Articol de Cristian Amariei
Un blogger rus a fost condamnat la cinci ani de lagar pentru postarea online a unor videoclipuri proucrainene.

Un blogger rus a fost condamnat miercuri in Siberia la cinci ani de munca silnica intr-un lagar pentru ca a postat online inregistrari video proucrainene considerate de justitie drept apeluri publice la ura, a anuntat organizatia neguvernamentala ruseasca Sova, care denunta sentinta 'prea severa', potrivit AFP, scrie Agerpres.

Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentala) l-a recunoscut pe Vadim Tiumentev vinovat de incitare la ura interetnica si de activitati extremiste si 'l-a condamnat la cinci ani de lagar', a precizat aceasta ONG, specializata in studiul xenofobiei. De asemenea, lui Tiumentev i s-a interzis utilizarea Internetului trei ani, potrivit aceleiasi surse.

'Consideram aceasta sentinta prea severa, tinand cont de faptul ca ea a fost data doar pentru postarea online a inregistrarilor video', a subliniat ONG.

In imaginile respective, difuzate pe YouTube, Vadim Tiumentev invita la expulzarea din Rusia a refugiatilor din regiunile rebele ucrainene Donetk si Lugansk, acuzandu-i in special ca 'au tradat Ucraina'.

Rusia 'pare hotarata sa impiedice libertatea exprimarii sub orice forma ar exista', a denuntat intr-un comunicat Mark P. Lagon, presedintele ONG americane Freedom House.

Conflictul armat in estul Ucrainei intre Kiev si rebelii prorusi, sustinuti de Moscova, s-a soldat cu peste 9.000 de morti de la declansarea lui in aprilie 2014.

Autoritatile rusesti au inasprit controlul asupra Internetului si a societatii civile dupa revenirea la Kremlin a lui Vladimir Putin in mai 2012.

Saptamana trecuta, o militanta politica rusoaica a fost condamnata la doi ani de munca silnica intr-un lagar pentru 'separatism' dupa ce lansase pe o retea de socializare un apel la o manifestatie pentru autonomie a regiunii sale din sud-vestul Rusiei.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii