A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720340053.6628.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bizar: 17 copaci au crescut pe acoperisul unei biserici din Grecia!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2012, ora 13:58

Bizar: 17 copaci au crescut pe acoperisul unei biserici din Grecia!

Articol de Madalina Irimia

Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta (Grecia), este unica prin istoricul sau si a fenomenelelor consemnate. Din zidurile bisericii au rasarit copaci, care s-au dezvoltat si au “imbratisat” lacasul de cult, insa fara a o deteriora.

Cea mai mare parte dintre arbori sunt inalti de peste 30 de metri, unii dintre ei avand o grosime de peste un metru. Greutatea lor in medie depaseste o tona, in conditiile in care acoperisul bisericutei este subtire de doar cativa centimetri.

Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica.

Loukas Constantin, geolog: “Nu exista explicatie din partea geologiei. Este vorba de o minune continua”.

Elena Stavrogiannis, arhitecta: Fenomen inexplicabil stiintific. Puterea greutatii si a vanturilor ar fi trebuit ca, datorita pozitiei bisericutei, dar si datorita constructiei provizorii a acesteia, si tinand seama si de vechimea ei, sa duca la distrugerea sa. Insa ea a ramas in picioare de atatea secole, fara stricaciuni serioase”.

Gheorghe Raptis, silvicultor: “Intregul fenomen depaseste orice explicatie logica, fireasca si stiintifica a omului”

Bisericuta se afla atat in purtarea de grija a Arhiepiscopiei locului, cat si sub ocrotirea Ministerului Culturii, ca monument bizantin de valoare nationala.

Sursa: Financiarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii