ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2014, ora 10:32

Bill Gates doneaza peste 500 de milioane de dolari pentru lupta impotriva epidemiilor

Articol de Cristian Amariei
Miliardarul si filantropul american Bill Gates se pregateste sa doneze peste 500 de milioane de dolari pentru lupta impotriva diverselor epidemii din tarile in curs de dezvoltare, in primul rand contra malariei, potrivit unui comunicat dat publicitatii luni, preluat de AFP.

Fostul CEO al gigantului Microsoft, pentru care epidemia de Ebola reprezinta un 'apel la actiune', a facut acest anunt cu prilejul celei de-a 63-a reuniuni anuale a Societatii americane igiena si medicina tropicala, la New Orleans.

El a mentionat ca Fundatia Gates va consacra peste 500 de milioane de dolari in 2014 'pentru a reduce povara pe care o constituie malaria, pneumonia, diareea si o serie de infectii parazitare, cauze principale pentru decese si handicap in tarile in curs de dezvoltare', conform documentului amintit.

Bill Gates a precizat ca pe langa acest angajament fundatia sa a majorat cu 30% finantarea anuala in ce priveste malaria.

Apreciind ca epidemia de febra hemoragica Ebola, care a provocat moartea de la inceputul anului a peste 4.900 de persoane in Africa de Vest, este 'moment critic in istoria sanatatii mondiale', el a subliniat 'necesitatea unor eforturi mai importante pentru a face fata bolilor rezistente la medicamente, cum sunt malaria si febra Dengue'.

Este vorba despre 'a ne consacra marii cauze pe care o reprezinta reducerea poverii globale a bolilor infectioase', a adaugat el in observatiile preliminare la discursul sau, facute publice.

In opinia lui Bill Gates, eradicarea malariei pana la mijlocul acestui secol este 'un obiectiv atat necesar, cat si realizabil'. 'Nu ne vom atinge scopul cu pasi marunti. Istoria arata ca singurul mijloc de a opri malaria este sa ii punem capat definitiv', a tinut el sa atraga atentia.

In ce priveste lupta sa impotriva epidemiei virusului Ebola, Fundatia Gates a anuntat in septembrie un angajament in valoare de 50 de milioane de dolari.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii