ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2016, ora 10:02

Bilantul cutremurelor din Italia a ajuns la 250 de morti. Zeci de persoane sunt in continuare disparute

Articol de Cristian Amariei
Bilantul cutremurelor produse miercuri in centrul Italiei a ajuns la cel putin 250 de morti, zeci de persoane fiind in continuare disparute, a anuntat joi seara Serviciul italian al Protectiei Civile, citat de cotidianul Il Sole 24 Ore.

Sute de persoane au fost ranite in urma cutremurelor, iar zeci sunt date disparute.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafata - cu magnitudini de 6,0, 5,4 si 4,8 grade - urmate de sute de replici. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora Romaniei), in zona Accumoli/Arquata del Tronto (la granita dintre regiunile Lazio si Marche, in centrul Italiei), la adancimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte doua miscari telurice, la orele 4.32 si 4.33, cu intensitati de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adancimi de 8 si 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensitati intre 2 si 4 grade. Situatiile cele mai grave sunt in comunele Amatrice, Accumoli si Arquata del Tronto.

Cutremurul initial a fost simtit puternic in centrul si in sudul Italiei, pana la Napoli, o zona cunoscuta cu risc seismic. La Roma si Napoli, multi locuitori si-au parasit casele cateva ore de teama replicilor seismice puternice.

Sursa: mediafax.o
     
Tag-uri: cutremur, bilant, victime
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii