A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818144.4634.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Biciclete date elevilor din Pungesti prin finantarea Chevron; ISJ: Si alte fundatii au primit acord
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2014, ora 15:54

Biciclete date elevilor din Pungesti prin finantarea Chevron; ISJ: Si alte fundatii au primit acord

Articol de Cristian Amariei

Cincizeci de biciclete au fost donate, vineri, mai multor elevi din comuna vasluiana Pungesti, de catre o fundatie care a primit finantare de la compania Chevron, seful ISJ Vaslui spunand ca asa cum a dat acordul si altor fundatii sa faca donatii, trebuia sa dea "acceptul si acestei fundatii".

Cincizeci de elevi navetisti din comuna vasluiana Pungesti au primit cadou cate o bicicleta de la o fundatie din Iasi, sustinuta financiar in acest demers de compania Chevron, care desfasoara operatiuni de explorare a gazelor de sist in zona.

Actiunea s-a desfasurat in curtea scolii din localitate, doar in prezenta parintilor copiilor, fara participarea vreunui cadru didactic.

Lista cu elevii care au primit biciclete a fost intocmita de conducerea scolii, pe baza rezultatelor la invatatura din anul scolar care tocmai s-a incheiat.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a spus ca orice ajutor este binevenit si ca asa cum a dat acordul si altor fundatii sa faca donatii, trebuia sa dea "acceptul si acestei fundatii".

"Daca o fundatie sau o organizatie non-guvernamentala vrea sa ajute o scoala, nu am cum sa ma opun. Suntem un judet sarac, cu o populatie nevoiasa si, de aceea, orice ajutor este binevenit. Nu am vazut nicaieri vreo sigla aChevron, pe biciclete sau pe vreun pliant. Asa cum am dat acordul altor fundatii, care au facut cadouri si donatii la elevi, trebuia sa dau acceptul si acestei fundatii", a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta, citata de mediafax.ro.

Compania Chevron detine patru acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist, in localitatile Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti. De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si doua autorizatii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmeaza sa fie montate sondele de explorare de la Silistea - Pungesti si Puiesti.

Pana in prezent, Chevorn a inceput lucrarile de foraj in comuna Pungesti.

Dupa ce compania Chevron a obtinut, in 3 octombrie 2013, autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, la Pungesti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

Sursa: mediafax.ro

Foto: republikaverde.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii