A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661975.6061.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiul nestiut al berii. Cercetatorii ne îndeamna sa o consumam regulat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2015, ora 09:07

Beneficiul nestiut al berii. Cercetatorii ne îndeamna sa o consumam regulat

Articol de Madalina Irimia
Spre deosebire de vinul rosu, berea a fost mai putin cercetata pentru potentialele ei efecte benefice, dar un studiu recent scoate in evidenta o informatie neasteptata.
Berea contine o substanta care tine la distanta declinul cognitiv si dementa, spun cercetatorii.
Studiu a fost realizat la Universitatea din Lanzhou, China. Cercetatorii au observat ca berea continea flavonoidul xanthohumol, care intarzie aparitia declinului cogntitiv.
Acest antioxidant se regaseste in conurile de hamei, care sunt adaugate in bere pentru aroma, conferindu-i gustul specific amarui.
Substanta previne cancerului, oxidarea celulelor, protejeaza inima si previne inflamatiile, sustin cercetatorii.
In cadrul studiului, cercetatorii au izolat mocelulele de xanthohumol si au testat efectele lui pe creierul unor sobolani de laborator.
Astfel, ei au observat ca antioxidantul neutralizeaza oxidarea celulara, stimuland productia de molecule neuroprotectoare.
Medicul Jiangou Fang de la Universitatea Lanzhou spune ca aceste conuri de hamei sunt folosite de sute de ani in medicina traditionala chineza, pentru a trata diferite boli.
Ele sunt prezente in cantitate mare in bere, ceea ce poate explica efectul benefic al acestei bauturi pentru sanatate, in cazul unui consum regulat.
Desigur, cercetatorii atrag atentia ca este vorba de un consum moderat. Printre efectele benefice se numara imbunatatirea memoriei, dupa cum arata si studii anterioare.
De asemenea, berea poate preveni dementa si boala Alzheimer, in special la varste mai tinere, cand nu ar trebuie sa apara probleme de acest fel.
Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii