A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817720.0712.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile uleiului de ricin
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2016, ora 12:12

Beneficiile uleiului de ricin

Articol de Madalina Irimia
Uleiul de ricin este folosit de secole in scopuri terapeutice in intreaga lume. Uleiul de ricin se poate folosi extern, pentru tratarea a numeroase afectiuni si probleme de sanatate, dar si ca aliat al frumusetii parului si tenului. Este un ulei cu o concentratie mare de acizi grasi nesaturati si prezinta puternice proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietatile sale, este utilizat intr-o gama variata de tratamente cosmetice de infrumusetare, dar si pentru prevenirea, combaterea sau corectarea variatelor afectiuni corporale.

Beneficiile uleiului de ricin

1. Uleiul de ricin vindeca mai repede ranile, zgarieturile si vanataile, precum si intepaturile de albine.

2. Uleiul de ricin ajuta la combaterea acneei

3. Daca aplicati ulei de ricin pe negi, atunci acestia dispar timp de 4 saptamani.

4. Uleiul de ricin vindeca bataturile de la picioare.

5. Uleiul de ricin este cel mai bun remediu pentru alungirea genelor si imbunatatirea sanatatii parului. Este un ulei dens, vascos ti bogat in acizi grasi; acidul ricinoleic este cel care predomina, fiind in procent de aproximativ 87%. Se presupune ca datorita acestui acid genele, sprancenele si parul devin mai puternice.

6. Remediu impotriva matretei: amestecati 2 linguri de ulei de ricin si 2 linguri de tinctura de galbenele. Aplicati amestecul pe pielea capului si lasati sa actioneze 20-30 de minute, apoi spalati parul.

7. in caz de conjunctivita picurati in ochi cate 1 picatura de ulei de 2 ori pe zi.

8.Uleiul de ricin este un remediu eficient contra hemoroizilor.

9. Diminueaza durerile menstruale prin aplicarea uleiului in regiunea burtii.

10. Uleiul de ricin inalbeste pigmentarile de pe corp.

11. Masarea picioarelor cu ulei de ricin inlatura oboseala si durerea acestora.

12. Pentru tratarea ochilor iritati si rosii picurati cite o picatura de ulei de ricin. Acest remediu este eficient si pentru cataracta.

13. Uleiul de ricin este intrebuintat si in afectiunile gastro-intestinale, dereglari de colon, constipatii si balonari. Pentru a trata aceasta problema este indicat sa luati cate o lingurita de ulei in fiecare dimineata. Il puteti consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Nu tineti aceasta cura mai mult de 3 zile.

14. Efectul laxativ al uleiului de ricin contribuie la pierderea kilogramelor in plus.

Pe langa proprietatile antibacteriene, antifungice si antivirale, uleiul de ricin contine un numar important de antioxidanti, ce ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, fiind totodata singura sursa cunoscuta de acizi grasi nesaturati, din care face parte si acidul ricinoleic, cu rol in protejarea si ingrijirea pielii si a parului.

Precautii si contraindicatii

Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderatie. Femeile insarcinate si care alapteaza, persoanele cu blocaj intestinal, afectiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie sa consume acest ulei, decat sub atenta supraveghere a medicului.

Consumul de ulei de ricin in cantitati mari este daunator organismului uman si poate conduce la reactii adverse. Printre acestea se numara crampele abdominale, diareea, ameteala, halucinatiile, greata, dureri in piept sau mancarimi.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Tania,  11.03.2016 11:27

Uleiul de ricin este clar unul dintre cele mai bune uleiuri naturale pe care le putem folosi pentru îngrijirea corpului: http://www.ghidufrumusetii.ro/2016/03/08/beneficiile-uleiului-de-ricin-pentru-piele-unghii-par-gene-si-sprancene/

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii