A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664604.4007.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile postului intermitent sau dieta "o zi da, una ba"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-02-2013, ora 14:30

Beneficiile postului intermitent sau dieta "o zi da, una ba"

Articol de Madalina Irimia

Un cercatator american a demonstrat ca postul intermitent prin sistemul "o zi da, o zi nu" are efecte benefice asupra organismului.

Punctul de plecare este necesitatea celor trei mese pe zi. Totusi, oamenii de stiinta ne spun ca ar trebui sa mancam mai putin, ba chiar sa ne infometam usor. Vom avea un aport caloric mai mic, iar organismul va lucra mai intens sa le elimine pe acestea.

Ritualurile religioase sau posturile de peste an pot fi considerate si strategii de restrictii calorice, de limitare a numarului de mese pe zi. Desi la prima vedere nu pare de bun augur, totul ajuta la prevenirea unor probleme de sanatate.

Nu toate posturile sau curele de slabire sunt menite sa fie pentru toata lumea. Astfel ca aprobarea medicului specialist este necesara.

Krista Varady de la Universitatea din Illinois, Chicago a analizat impactul pe care il are postul asupra bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 si cancer. Studiul ei, care implica teste realizate atat pe animale, cat si pe oameni, a incercat sa compare efectele postului intermitent cu cele ale restrictiei calorice.

Cum era de asteptat, testele Kristei au aratat ca postul intermitent scade riscul de aparitie a diabetului si scade concentratiile de glucoza si insulina.

Varady recomanda introducerea in rutina a postului in sistemul „o zi da, o zi nu” care presupune ca intr-o zi sa mancam cat simtim nevoia, in timp ce in urmatoarea nu ar trebui sa consumam mai mult de 600 de calorii. O alternativa ar mai fi postul intermitent numit si „dieta 5:2”. Oamenii care utilizeaza aceasta strategie sunt incurajati sa manance normal 5 zile, in timp ce pe parcursul zilei a 6-a si a 7-a nu trebuie sa consume mai mult de 600 de calorii.

Citeste mai multe detalii despre De ce ar trebui sa te infometezi un pic in fiecare zi?, pe Descopera.ro

Foto: a1.ro

     
Tag-uri: post, dieta, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii