A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662303.6378.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile pe care le are consumul de cereale complete
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2015, ora 08:57

Beneficiile pe care le are consumul de cereale complete

Articol de Madalina Irimia
Consumul zilnic de alimente care contin cereale complete reduce riscul de deces prematur in urma unei boli cardiovasculare, potrivit unor cercetatori de la Universitatea Harvard.

Studiul s-a desfasurat pe aproape 120.000 de adulti — barbati si femei—, timp de circa 15 ani , luandu-se in considerare factori ca varsta, indicele de masa corporala sau fumatul. Consumul zilnic de cereale complete exercita un efect protector impotriva tulburarilor cardiovasculare si a deceselor survenite din cauza acestora, arata rezultatul cercetarii. Fata de persoanele care nu mananca deloc cereale complete, scaderea riscului poate merge pana la 15% in cazul unei alimentatii foarte bogate in astfel de cereale.

Autorii studiului nu considera nicidecum ca cerealele complete ar constitui un remediu miraculos — stilul de viata are un rol covarsitor (regimul alimentar, miscarea, fumatul, alcoolul, etc.)—, dar apreciaza ca ele pot contribui la cresterea sperantei de viata prin scaderea riscului de mortalitate in urma unor boli cardiovasculare.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii