STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
10-11-2016, ora 09:24
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Beneficiile merelor: de ce sa le consumi in fiecare zi!
Articol de Cristian Amariei Pornind de la inceputurile lumii, cand marul era „de neatins”, fiind un simbol al cunoasterii, al binelui si al raului, si pana la basmele in care era considerat a fi fructul de aur, marul si-a castigat faima printre locuitorii din intreaga lume, fiind astazi unul dintre cele mai consumate si mai apreciate fructe.
Dar povestile in care „joaca” nu sunt singurul motiv pentru a te bucura de acest fruct. Merele joaca un rol important si in cadrul alimentatiei sanatoase, fiind pline de antioxidanti si vitamine benefice pentru organism.
Originar din Europa de Est si Asia, merele sunt fructe care rezista extrem de mult, chiar si in stare proaspata, reusind sa-si pastreze proprietatile nutritionale si aromatice aproximativ patru luni, asta daca este pastrat in conditii optime, intr-un loc racoros si intunecat.
Si pentru ca este sezonul merelor, ar trebui sa stii cateva lucruri si despre recoltarea acestuia, asta in cazul in care ai acasa propria livada:
Cum influenteaza merele sanatatea organismului:
Proprietatile benefice ale merelor au fost studiate indelung de catre specialistii, care au ajuns la concluzia ca acest fruct comun, poate fi extrem de benefic pentru organism, fiind utilizat astazi ca remediu natural, sau chiar ca si un aliat al slabirii.
Iata cateva dintre proprietatile uimitoare ale merelor pentru sanatate:
Protejeaza impotriva sindromului metabolic – persoanele care consuma mere in fiecare zi, au un risc mai scazut de a suferi, de-a lungul vietii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet si boli grave de inima.
Sunt o sursa excelenta de multivitamine – consumate cu tot cu coaja (bineinteles, spalate bine in prealabil), merele pot sa asigure un aport crescut de vitamine si minerale benefice sanatatii organismului, cum ar fi: vitaminele A si C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic si un nivel crescut de antioxidanti.
Regleaza nivelul glicemiei – contin anumiti fitonutrienti, cum ar fi quercetina, care pot sa previna fluctuatiile bruste ale nivelului de zahar din sange. De asemenea, otetul de mere este considerat a fi un adevarat ajutor in controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist in cazul bolnavilor care sufera de diabet zaharat.
Pot sa previna si sa tina sub control ateroscleroza – specialistii in domeniu au confirmat faptul ca un consum de mere zilnic, timp de o luna, poate sa reduca cu 40% concentratia substantei din sange care este responsabila pentru afectarea elasticitatii arterelor, provocand ateroscleroza.
Sursa: csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email