A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811010.3806.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile consumului de prune. Iata ce boli grave pot preveni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-08-2015, ora 13:03

Beneficiile consumului de prune. Iata ce boli grave pot preveni

Articol de Madalina Irimia
Prunele se numara printre cele mai importante surse naturale de vitamine si minerale, care ajuta organismul in tratarea diverselor afectiuni si prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui sa profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajuta in tratarea anemiei sau constipatiei.

Prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine si minerale, ce ajuta organismul in tratarea diverselor afectiuni si prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui sa profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajuta in tratarea anemiei sau constipatiei. Acestea din urma sunt doua din afectiunile ce contribuie la ingrasare si impiedicarea pierderii in kilograme.

Prunele se consuma in aceasta perioada ca atare, se pot face cure de 7-10 zile pentru tratarea afectiunilor, consumand 8-10 prune zilnic dimineata pe stomacul gol. in rest, se pot consuma ca masa separata, de 3-4 ori pe saptamana.

Coaja prunelor contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, si anume resveratrol, substanta ce contribuie si la culoarea mov a prunelor si care se gaseste si in struguri negri, afine, fructe de padure.

Antioxidantii au roluri multiple, de la ajutor in dezintoxicarea organismului la mentinerea tineretii, protectiei cerebrale si cardiovasculare, dar si reducere a stresului oxidativ. Persoanele ce doresc sa tina cure de slabire sanatoase pe timp de vara, sa nu evite consumul de prune, acestea vor avea efect garantat.

Prunele proaspete au actiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de preventie a diabetului. Ele previn aparitia acestei boli prin stimularea metabolismului glucidic. Pentru prevenirea diabetului se consuma doar fructele proaspete, nu si cele uscate, care au concentratii ridicate de glucide si au suferit pierderi ale proprietatilor active prin uscare.

Desi nu sunt bogate in fier, prunele combat anemia prin concentratia mare de vitamina C. Aceasta nu are doar rol antioxidant, dar are rol si in procesul de refacere al structurilor conjunctive, deci mentin sanatatea tesuturilor si elasticitatea pielii. Mai mult, vitamina C contribuie la absorbtia fierului in organism, deci este un bun aliat in lupta cu anemiile feriprive.

Prunele sunt surse foarte bogate in bor organic, substanta ce joaca un rol crucial in asimilarea calciului si consolidarea sistemului osos. Prunele proaspete, deci, sunt excelente pentru femei, deoarece previn osteoporoza si au rol de prevenire a deficitului de hormoni feminini, care in timp duc la pierderea masei osoase.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: prune, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii