A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664021.4874.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beneficiile ceaiului pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-09-2015, ora 08:51

Beneficiile ceaiului pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Timp de secole, ceaiul a fost folosit in medicina alternativa pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pana la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipatia.

Cercetarile recente au aratat ca ceaiul poate proteja organismul impotriva bolilor de inima, a Alzheimerului si a mai multor tipuri de cancer. Astazi, exista foarte multe tipuri de ceai si o gama larga de arome pe piata care au beneficii in diferite ramuri ale sanatatii. Afla cum sorbind o cana de ceai poate fi raspunsul la orice problema de sanatate!

Iata cateva din cele mai cunoscute tipuri de ceai si, bineinteles, beneficiile lor:

Ceaiul alb – este mult mai putin procesat decat alte forme de ceai, prin urmare, polifenolii – antioxidanti ale caror principala actiune este prevenirea formarii radicalilor liberi, luptand impotriva imbatranirii pielii – sunt foarte puternici. De asemenea, ceaiul alb contine ECGC, un alt antioxidant care previne formarea celulelor de grasime si lupta cu ridurile. Cercetarile indica faptul ca aceste beneficii ale ceaiului alb pot proteja organismul impotriva anumitor tipuri de cancer, printre care si cancerul de colon

Ceaiul negru – plin de polifenoli, ceaiul negru este perfect in a va ajuta sa pastrati o respiratie placuta. Studiile au aratat, deasemenea, ca polifenolii impiedica dezvoltarea bacteriilor in gura, minimizand astfel compusii mirositori pe care aceste bacterii ii produc. Ceaiul negru ajuta si la oprirea depunerii grasimii pe abdomen. Are proprietati de inhibare a glucozei, ceea ce inseamna ca ar putea ajuta si la prevenirea diabetului zaharat.

Ceaiul de menta – foarte puternic in calmarea diareei, ceaiul de menta este un bun aliat in imbunatatirea mobilitatii tractului gastro-intestinal.

Ceai din floarea pasiunii – cunoscuta si sub denumirea de Passiflora, aceasta planta actioneaza ca un sedativ si poate fi remediul perfect in problemele de insomnie, agitatie nervoasa sau tulburari gastro-intestinale. Activitatea sedativa se datoreaza in special fitocomplexului flavonidic care actioneaza cu alte substante active din aceasta planta, ducand astfel la calmarea si, in timp, chiar la tratarea definitiva a simptomelor. Antispasmodica si lipsita de pericol, passiflora are un efect pozitiv si in cazul nevralgiilor si al astmului spasmodic, favorizand echilibrul somnului fiziologic, mai ales in primele faze ale repaosului.

Continuarea pe csid.ro
     
Tag-uri: ceai, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii