ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2015, ora 11:35

Belgia ridica la nivel maxim alerta terorista pentru Bruxelles

Articol de Cristian Amariei
Belgia a ridicat sambata la nivel maxim nivelul de alerta terorista pentru orasul Bruxelles, a anuntat Centrul national de criza OCAM, referindu-se la o "amenintare iminenta", potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Ca urmare a unei noi evaluari", Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat intr-un comunicat ca "nivelul de alerta terorista a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului". "Nivelul 3 ramane valabil pentru restul tarii", a adaugat OCAM.

Aceasta masura intervine la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele jihadiste care au facut 130 de morti la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a carui identitate nu a fost facuta publica, este al treilea inculpat in Belgia in legatura cu atentatele de la Paris.

OCAM a descris "o amenintare serioasa si iminenta necesitand luarea de masuri de securitate specifice, precum si recomandari speciale pentru populatie".

Centrul a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene sa evite "locurile cu concentrare masiva de persoane", citand "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transportul in comun", precum si zonele comerciale foarte frecventate.

De asemenea, OCAM a recomandat populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate.
     
Tag-uri: belgia, alerta, terorism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii