ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2016, ora 10:04

Belgia confirma: Mohamed Abrini este „omul cu palarie”. Ce a facut teroristul imediat dupa atentatul sangeros de la aeroport

Articol de Cristian Amariei
Parchetul belgian a confirmat. Mohamed Abrini, inculpat pentru atacurile de la Paris, este "omul cu palarie", filmat de camerele de supraveghere alaturi de cei doi atentatori sinucigasi de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles.

Abrini disparuse dupa ce teroristii kamikaze de la aeroport au detonat bombele, omorand 16 oameni. In aceeasi zi, au mai fost ucise alte 16 persoane in atentatul de la metrou.

Acesta este momentul in care politia belgiana l-a arestat, vineri, pe unul dintre cei mai cautati teroristi din Europa - Mohamed Abrini, belgianul de origine marocana, in varsta de 31 de ani.

"Anchetatorii l-au confruntat cu rezultatele diverselor examinari facute de criminalisti, iar Abrini a recunoscut ca s-a aflat pe aeroportul Zaventem, la locul atententatelor" - a precizat sambata seara parchetul federal belgian, intr-un comunicat.

Abrini le-ar fi spus ca si-a aruncat intr-o pubela geaca pe care o purta in 22 martie, cand a fost surprins de camerele de supraveghere din aeroport, alaturi de cei doi teroristi sinucigasi. Iar palaria sub care se ascundea a vandut-o.

Joi, autoritatile belgiene au difuzat si alte imagini surprinse atunci, reconstituind astfel parcursul "suspectului cu palarie" - de la iesirea din aeroport si pana cand si-a pierdut urma, in Bruxelles, doua ore mai tarziu.

Thierry Werts, purtator de cuvant procuratura din Bruxelles: "Amprentele lui au fost depistate in locuintele din Schaerbeck si din Forest, in care a stat Salah Abdeslam, dar si in masina folosita atunci cand au avut loc atacurile de la Paris."

Mohamed Abrini era cautat si in legatura cu atentatele de la Paris, din noiembrie anul trecut, cand au fost ucisi 130 de oameni. Iar acum este una dintre cele patru persoane puse sub acuzare la Bruxelles pentru terorism.

Peter Bergen, analist: "Arestarea lui are o mare insemnatate, pentru ca este unul dintre cei capturati in viata, care a jucat un rol critic in atacurile de la Paris, dar si in cele de la Bruxelles. Confirma legaturile stranse intre cele doua masacre teroriste".

Potrivit cotidianului belgian L'Echo, Abrini le-ar fi marturisit anchetatorilor ca echipele de teroristi care au lovit in 22 martie, la Bruxelles, intentionau, de fapt, sa ajunga la Paris, pentru noi atentate. Dar si-au dat seama ca politia s-a apropiat de ei si atunci au decis, in mare graba, sa comita atacurile din capitala belgiana.

Cel putin deocamdata, parchetul belgian nu a confirmat aceasta informatie.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii