A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819085.9736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Baza romaneasca ATACATA! Victor Ponta, adapostit rapid in buncar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2014, ora 14:37

Baza romaneasca ATACATA! Victor Ponta, adapostit rapid in buncar

Articol de Cristian Amariei

Militarii au declansat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti, seful Guvernului si ministrii fiind adapostiti in buncar.

"Din cate inteleg de la soldatii nostri, nu a fost nimic special, singurul lucru ca nu am apucat sa stam mai mult de vorba la masa. Un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului. Atat timp cat am vazut militari romani langa mine, nu am avut absolut niciun fel de grija. Ca sa fiu foarte sincer, atunci cand a sunat alarma, am crezut ca e o chestie asa, o gluma sau eventual un exercitiu. Cand i-am vazut insa pe comandantii soldatilor nostri aplicand procedura, mi-am dat seama ca nu e de gluma si nu am facut decat sa fiu foarte discplinat. Dincolo de primul moment, un pic de uimire, dupa aia am fost foarte disciplinat", a spus Ponta, aflat in baza militara, dupa alarma aeriana.

Seful Guvernului a fost dus cu o masina blindata in zona adapostita imediat dupa ce in baza militara s-a dat alarma. La scurt timp dupa ce a ajuns in Afganistan si inainte de a incepe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de catre militari asupra procedurilor de adapostire in caz de urgenta.

In buncar au fost dusi rapid si ministrii romani de Aparare si Interne, potrivit celor prezenti in tabara militara. Alarma a fost ridicata, partial, dupa aproximativ 20 de minute, iar oficialii romani au fost scosi din buncar.

Victor Ponta se afla in Afganistan, unde asista la inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti. El este insotit de catre ministrii romani de Aparare si Interne.

In ultimii 12 ani, Romania a participat la actiunile NATO din Afganistan cu un efectiv total de 25.000 soldati, ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand, in discurs, ca va fi respectata planificarea Aliantei pentru urmatoarele luni, Romania intelegand importanta actiunilor NATO pentru propria securitate. "Raportam misiune indeplinita", a transmis ministrul.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: pressalert.ro

     
Tag-uri: Victor Ponta, baza, buncar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii