A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833726.1534.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Basescu respinge acuzatia de santaj: „Cand cel mai mare partid ma ameninta cu puscaria, cum e?”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
19-03-2015, ora 09:05

Basescu respinge acuzatia de santaj: „Cand cel mai mare partid ma ameninta cu puscaria, cum e?”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a spus acuzatia pe care i-o aduc procurorii de santaj si amenintare la adresa senatorului PSD Gabriela Firea este fara fundament. Basescu a dat drept exemplu de amenintare veritabila faptul ca lideri ai PSD au declarat in repetate randuri ca va ajunge la inchisoare dupa ce-si va incheia mandatul de presedinte al Romaniei.

Plangerea penala a Gabrielei Firea ce a determinat inceperea urmaririi penale impotriva sa este considerata de catre Traian Basescu drept o reactie disproportionata fata de ce a trebuit el sa indure in cel de-al doilea mandat al sau. "Mie cand imi strigau de dimineata pana seara pe stadioane, la mitinguri in piete, in sali de sport 'Basescu la puscarie!', atunci am considerat ca aici am ajuns din punct de vedere al dialogului politic. Daca si eu raspund unui parlamentar de la PSD, e mare santaj. Da' presiunea si santajul la adresa mea cand vezi ca cel mai mare partid ma ameninta cu puscaria, cum e?", a spus Basescu facand trimitere la PSD.

In ce priveste vizita la Parchetul General pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile de santaj si amenintare, fostul presedinte a precizat ca nu a dat nici o declaratie. "Am venit sa vorbesc cu procurorul, dar am constatat si eu, si avocatii ca nu stim ce este in dosar. Cand ma va invita din nou, ma voi duce in cunostinta de cauza (...) Azi am mers cu doi avocati, un constitutionalist si un penalist, sa vada daca sunt probleme de ordin constitutional sau probleme penale", a precizat Basescu.

Fostul presedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat in calitate de suspect in dosarul in care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de santaj. Lucian Bolcas, avocatul social-democratei, a relatat ce s-a intamplat in fata procurorului, precizand ca fostul presedinte este cercetat in calitate de suspect pentru infractiunile de santaj si amenintare.

Traian Basescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anuntat, prin intermediul Biroului de presa, ca fostul presedinte este urmarit penal.

"In cauza constituita ca urmare a plangerii formulate de catre doamna Firea Gabriela, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus, prin ordonanta din data de 11 martie 2015, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de domnul Basescu Traian sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Basescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a-i fi adusa la cunostinta invinuirea, context in care aparatorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", se arata in comunicat.

La randul sau, Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a declarat ca avocatii fostului presedinte au solicitat un termen pentru a studia dosarul.

"Nu s-a stabilit un termen, in functie de consultarea dosarului, se va stabili. (...) S-a comportat ca orice suspect care vine la Parchet. Nu a facut declaratii, declaratii se vor face numai dupa ce se va consulta dosarul. (...)

Urmarirea penala nu s-a inceput. Este cercetat in calitate de suspect pentru infractiunile de santaj si amenintare", a spus Bolcas.

Intrebat ce risca Traian Basescu pentru acuzatiile care i se aduc, Bolcas a raspuns: "Risca ce scrie Codul Penal. In Codul penal spune ca pentru santaj se poate lua o pedeapsa de pana la 7 ani, inclusiv."

Avocatul a mai aratat ca nu exclude o confruntare intre Traian Basescu si Gabriela Firea. "Doar doamna procuror poate sa stabilieasca asta. Nu este exclus, dar este prematur sa spun daca o voi cere eu, in functie de declaratie pe care o va da sau nu".

Bolcas a precizat ca, in comparatie cu alte dosare, cel in care este acuzat Traian Basescu este "subtirel", dar "ca fond e foarte consistent".

"Iertati-ma, dar suspectul Traian Basescu l-a amenintat ieri pe procurorul general. Ce poate sa fie mai interesant decat asta, nu?", a adaugat avocatul.

Intrebat care a fost starea de spirit a lui Basescu, Bolcas a raspuns: "Iertati-ma, dar nu cunosc starile de spirit si mi-e absolut indiferent".

Totodata, Bolcas a fost intrebat de jurnalisti cum l-ar apara pe Basescu daca ar fi avocatul lui: "Sa il asist pe domnul Traian Basescu, mi-ar fi abolut imposibil. Sunt la varsta si experienta la care imi aleg clientii. E o ipoteza care nu se sustine."

"Postura de suspect nu este o haina cu care te imbraci sau te dezbraci. E o haina cu care esti imbracat. (...) Un proces penal nu este niciodata cu invinsi sau invingatori. Un procest penal e un lucru trist pentru toata lumea. E trist pentru ca se ajunge la asemenea situatii, se provoaca asemenea situatii", a mai comentat Bolcas.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii