A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831191.6694.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Basescu, reactie dupa propaganda difuzata de rusi: „Ce aflam noi? Ca Romania a devenit o tinta”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-06-2016, ora 09:40

Basescu, reactie dupa propaganda difuzata de rusi: „Ce aflam noi? Ca Romania a devenit o tinta”

Articol de Cristian Amariei
Este o dezinformare a Federatiei Ruse, un material de propaganda prin care Rusia vrea sa ne descurajeze, spune Traian Basescu despre documentarul "Capcana Europeana", difuzat de postul public de televiziune din Rusia. Fostul sef al statului sustine ca rusii sunt cu ochii pe noi de vreun an si jumatate, iar scutul de la Deveselu nu a fost niciodata pe placul Moscovei.

Interviul cu Traian Basescu preluat de documentarul "Capcana Europeana" a fost acordat jurnalistilor rusi acum sase luni. Fostul sef al statului sustine ca cele mai multe fragmente din film au fost extrase din context. Fostul presedinte precizeaza ca el niciodata nu a revendicat 70 de tone de aur, ci 98, atat cat a fost predat Moscovei inainte de primul Razboi Mondial.

In comentariul lor, ziaristii rusi dezinformeaza, sustine Traian Basescu, care a punctat ca propaganda rusa ne vizeaza in mod direct de mai bine de un an.

Traian Basescu: "Ce aflam noi de la rusi? Ca fostul presedinte al Romaniei este pro-nazist, o minciuna sfruntata. Eu vorbesc de drepturile legitime ale Romaniei cand armata romana a trecut Prutul. Ce mai aflam noi de la rusi? Ca am devenit mai saraci de cand suntem in UE si in NATO. Ce mai aflam chiar prin gura lui Vladimir Putin? Aflam ca Romania a devenit tinta. Toate, niste minciuni ordinare. Spre exemplu, legat de ultima. Romania a devenit tinta de a doua zi de cand a intrat in NATO."

Cat despre scutul de la Deveselu, Traian Basescu sustine ca el diminueaza capacitatea Rusiei de a lovi un stat membru NATO. Propaganda moscovita este un alt tip de razboi inventat de rusi, iar "omuletii verzi", sustine fostul presedinte, nu sunt doar la Moscova.

Traian Basescu: "Va rog sa ma credeti ca orice om care analizeaza cu atentie, nu poate sa nu se intrebe: a inceput un razboi hibrid impotriva Romaniei? Este un semn de intrebare care trebuie pus."

Despre propaganda Rusiei vorbesc si localnicii din Deveselu. Jurnalistii rusi ii prezinta ca locuitori ai unei tari din lumea a treia, dar ei au vazut de la o saptamana la alta cum s-au schimbat lucrurile in bine in orasul lor.

Ministerul roman de Externe se declara "surprins" de ceea ce numeste "alegatiile" din documentarul "Capcana Europeana". Afirma ca acesta reflecta "o imagine trunchiata si tendentioasa", in conditiile in care aspectele izolate mentionate nu sunt reprezentative pentru realitatile romanesti.

Rossia 1, un canal oficial de televiziune cu acoperire nationala, a ratat sansa de a informa obiectiv si corect opinia publica - afirma ministerul de Externe, in precizarile transmise stirilor TVR.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  10.07.2017 07:35

wh0cd60273 buy ginseng where can i buy nizoral shampoo feldene lopid keflex

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii