ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2016, ora 09:14

Basescu, atac la Kovesi: „Minte cu nonsalanta”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a acuzat-o, duminica seara, pe Laura Codruta Kovesi ca minte in privinta abuzului in serviciu care, in opinia fostului sef al statului, este definit incorect in Codul Penal si a sustinut ca nimeni nu a cerut dezincriminarea infractiunii, ci redefinirea acesteia.

”Este, pentru mine, socanta declaratia doamnei Kovesi. Eu n-am vazut inca un inalt demnitar al statului roman sa minta cu atata nonsalanta. Deci doamna Kovesi vorbeste de dezincriminarea abuzului in serviciu, or nimeni nu a cerut asta. (...) Este o mare minciuna pe care doamna o spune public”, a declarat Traian Basescu intr-o emisiune la Romania TV.

El a mai spus ca Romania are in Codul Penal o definitie incorecta a abuzului in serviciu, care permite ”abuzul procurorilor si a judecatorilor”.

”Propun o definitie corecta (a abuzului in serviciu - n.r.) pentru ca niciun functionar n-o sa stie cand este defectuoasa actiunea lui. Daca am avea o justitie responsabila ar constata doua lucruri: ca avem o definitie in Codul Penal care e proasta, iar definitia corecta tot intr-o lege romaneasca o avem, care este Conventia natiunilor unite impotriva coruptiei pe care Romania a ratificat-o si care la art.19 da definitia abuzului in serviciu. Ce face in ziua de azi intrece orice masura. Avem o definitie defectuoasa in Codul Penal care permite arestari pentru ca asa vor muschii procurorului si avem Legea 365 care a ratificat Conventia de la New York impotriva coruptiei si ma tem ca este un abuz in serviciu al procurorilor cand au o conventie care, conform Constitutiei, este aplicabila prioritar fata de legislatia nationala, nu o aplica in litera si in spiritului ei”, a mai spus Basescu.

In opinia fostului presedinte al Romaniei, nimeni nu a cerut dezincriminarea abuzului in serviciu, ci doar definirea mai clara a acestuia.

”Daca nu eu, poate a cerut-o Tariceanu, poate a cerut-o Ponta si nu stiu eu, poate a cerut-o Dragnea, dar este o mare minciuna pe care doamna o spune public. Nimeni nu a vorbit de dezincriminare. Eu cred ca abuzul in serviciul poate sa ramana. Romania are in Codul Penal o definitie incorecta a abuzului in serviciu, care permite abuzul procurorilor si al judecatorilor. Cum poti sa acuzi de abuz in serviciu pe o definitie neclara”, a mai spus fostul sef al statului.

Curtea Constitutionala urmeaza sa se pronunte, miercuri, 15 iunie, asupra exceptiei de neconstitutionalitate privind articolul din Codul penal care defineste abuzul in serviciu. Exceptia a fost ridicata de fostul sef DIICOT Alina Bica, trimisa in judecata pentru coruptie.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
Jasonicoca,  02.08.2017 02:02

t5eyokyik1m1zxasfi baidu jr5f3adrykggnuyqhl

   
johhnyFox,  13.07.2017 19:34

0suyq1cqx7adian63d google google nf3joghxuy0y8e4ylx

   
johhnyFox,  12.07.2017 06:46

yx1dspljzsnjo3ku61 google google w30li19qxysgnes6ka

   
JerryKah,  03.07.2017 09:14

rll5tmsw1tjrtpotwv google google fmwnup03bbe7dtwy83

   
CaseyCeF,  20.01.2017 17:38

wh0cd905484 propranolol online buy azithromycin citalopram baclofen singulair generic wellbutrin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii