A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830525.4496.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Basescu: „Trebuie vazut in Constitutie daca alegerile parlamentare pot fi organizate in luna noiembrie”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-08-2016, ora 14:23

Basescu: „Trebuie vazut in Constitutie daca alegerile parlamentare pot fi organizate in luna noiembrie”

Articol de Cristian Amariei
Propunerea Guvernului privind data organizarii alegerilor parlamentare, pe 4 sau 10 decembrie, este putin fezabila si trebuie vazut, cu respectarea termenilor constitutionali, daca scrutinul nu ar putea avea loc in luna noiembrie, a sustinut presedintele PMP, Traian Basescu.

"Propunerea Guvernului este 4 sau 11 (decembrie — n.r.). Cred ca amandoua sunt putin fezabile, dar trebuie sa privim in Constitutie, sa vedem daca alegerile s-ar putea desfasura in noiembrie. Dati-va seama, 4 (decembrie — n.r.) nu se poate, e intre sarbatori, 11 este la opt zile de data expirarii mandatului legal al Parlamentului. tara nu poate sta fara Parlament. E ca si cum ai spune nu are presedinte. Or, numai premierul daca e desemnat are, prin Constitutie,10 zile pentru a anunta Cabinetul si programul. Deci, de pe 11 pe... numai Biroul Electoral Central pana da rezultatele finale si se face 19. Deci, cred ca va trebui adaptata decizia la termenii constitutionali, chiar daca si aceasta propunere, 4 / 11, a avut in vedere tot termenii constitutionali in felul ei", a declarat Traian Basescu, miercuri, intr-o conferinta de presa, intrebat de data alegerilor parlamentare.

In opinia sa, in ceea ce priveste adoptarea bugetului aferent anului 2017, "se va merge cu bugetul acestui an pana se instaleaza noul Guvern, in ianuarie, februarie".

"Vor preda o schita, un buget, pentru ca-i obliga legea, dar nu va fi adoptat (...) de Parlamentul actual", a apreciat Traian Basescu.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii