ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-06-2013, ora 13:02

Basescu: Romania va avea 400 milioane euro fonduri UE in 2014-2015 pentru reducerea somajului tinerilor

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca Romaniei ii revin 400 de milioane de euro in perioada 2014-2015 din programul de 6 miliarde euro stabilit de Consiliul European pentru combaterea somajului in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani.

"Guvernul poate sa dirijeze cele 400 de milioane in doi ani catre diminuarea somajuluiin randul tinerilor", a afirmat presedintele Basescu, la Bruxelles, in conferinta de presa de la finalul Consiliului European.

El a aratat ca banii pot fi alocati pentru actiuni destinate atat persoanelor din mediul rural, cat si tinerilor din mediul urban, fiind vizate regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Centru si Sud-Est, in care somajul in randul acestei categorii de tineri este de peste 25%.

Basescu a aratat ca alocarea pentru Romania ar putea urca la aproximativ 470-500 de milioane de euro in urma redistribuirii la nivel european a altor 2 miliarde de euro, sursele urmand sa fie identificate de Comisia Europeana in urmatorii doi ani din programele nefinalizate sau pe care au loc dezangajari de fonduri.

Integral pe mediafax.ro

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii