A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833726.92.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Basescu: „Nu exista risc mai mare de securitate decat sa aduci studenti musulmani in Romania”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-07-2015, ora 08:50

Basescu: „Nu exista risc mai mare de securitate decat sa aduci studenti musulmani in Romania”

Articol de Cristian Amariei
Traian Basescu a sustinut, duminica, cu ocazia unei sedinte a PMP, ca moscheea care se va construi in Bucuresti, cea mai mare din Europa, va atrage teroristi din statul islamic in tara noastra. "Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara. E o decizie nesabuita", a spus Traian Basescu, cerand ca proiectul sa fie discutat in CSAT si oprit.

Traian Basescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta ca in "momentul in care islamismul se extinde catre balcani", seful Guvernului "hotaraste sa aprobe constructia celei mai mari moschei din Europa pe langa care o sa functioneze o universitate pentru 6.000 de studenti". In opinia, fostului sef de stat, aceste decizii sunt "cel putin nesabuite, daca nu antinationale".

"Avem o minoritate de 70-80.000 de musulmani, ii respectam. (...) in momentul in care islamismul se extinde catre Balcani si este declaratia oficiala a Statului Islamic, ca vor Balcanii, sa intre catre Romania si in Ungaria, prim-ministrul nostru, dupa ce e operat la picior, cee ce arata ca tot timpul a gandit cu piciorul, hotaraste sa aprobe constructia celei mai mari moschei din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate pentru 6000 de studenti. Nu exista risc mai mare de securitate nationala decat sa aduci studenti musulmani in Romania si de aici sa-i si exporti prin Europa, ca studenti din Romania, dintr-o tara UE. Cred ca astfel de decizii sunt cel putin nesabuite, daca nu antinationale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecata de CSAT si sper ca proiectul sa nu fie aprobat de statul roman", a spus Traian Basescu.

Fostul presedinte considera ca aceasta decizie trebuie discutat in Consiliul Suprem de Aparare a tarii si ca proiectul trebuie respins.

Guvernul a decis printr-o hotarare de guvern, sa ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri patrati in Bucuresti, pe o perioada de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat langa Centrul Expozitional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimata la patru milioane de euro. Singura conditie pe care a impus-o guvernul este ca lucrarile de constructie a moscheei sa inceapa in trei ani.

Fondurile pentru construire vor fi asigurate de catre statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2000 de persoane.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii