ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-11-2015, ora 12:11

Basescu: „Nu cred in guvernul de tehnocrati. Tehnocratii nu isi asuma nimic, omul politic isi risca cariera”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit cu un jurnalist Romania TV despre premierul desemnat Dacian Ciolos si despre guvernul de tehnocrati care va conduce Romania. Basescu spune ca nu crede in guvernul de tehnocrati, insa, in prezent, nu exista o varianta mai buna. Tehnocratii nu risca nimic, pe cand un politician isi pune in pericol cariera atunci cand intra in Executiv, considera fostul sef de stat.

Traian Basescu a declarat pentru Romania TV ca nu are de ce sa contribuie la formarea noul guvern, pentru ca el nu crede in tehnocrati.

"Nu am de ce sa pun umarul la crearea noul guvern. Este un guvern de tehnocrati in care eu nu cred, nu cred ca viata politica se desfasoara ca sa fie condusa de tehnicieni, ci ca la un moment dat sa fie condusa de politicieni care isi asuma, tehnocratii nu isi asuma nimic, maine isi iau mapa si au plecat. Omul politic se duce in fata votului, tehnocratul isi ia pixul, blocnotes-ul si mapa si isi vede de drum. Va asigur ca toti tehnocratii isi pastreaza locurile de munca din care provin, se considera detasati la Guvern. Tehnocratul s-a detasat, cei mai multi se detaseaza de la locurile de munca si au locurile pastrate pentru cand isi termina mandatul, omul politic isi risca cariera cand intra intr-un Guvern", a spus Traian Basescu.

Legat de desemnarea lui Dacian Ciolos pentru functia de premier, Basescu apreciaza ca este "varianta rezonabila" si ca nu exista un om mai potrivit in acest moment pentru functia de prim-ministru.

"Dacian Ciolos este o varianta rezonabila, de aceea si votam Guvernul. Cei opt parlamentari ai Miscarii Populare, atati cati suntem, nu avem un impact, dar cei opt parlamentari vor vota instalarea guvernului Ciolos, dar avem dubii serioase ca programul propus de noi, care raspunde si unor lucruri pe care n-am putut sa le fac in timpul mandatului meu, dar raspunde si solicitarilor strazii, vor fi elemente care ne vor pune categoric in opozitie", a adaugat seful MP.

"Ciolos a fost cea mai buna solutie, avand in vedere inchiderea Guvernului in relatia cu Comisia Europeana, din cauza antecedentelor lui Victor Ponta, Ciolos este o solutie care redeschide relatia Guvernului Romaniei cu Comisia Europeana. Nu exista om mai potrivit in acest moment pentru functia de premier decat Dacian Ciolos", a completat Traian Basescu.

Aceasta a scris pe contul sau de Facebook ca presedintele Klaus Iohannis a purtat degeaba negocierile cu partidele politice in vederea desemnarii unui premier, pentru ca se stia ca Dacian Ciolos va fi cel numit.

"Asa am spus, dar aveam incredere in logica politica, nu exista om mai potrivit in acest moment decat Dacian ciolos. M-am bazat strict pe logica politica. Daca luam in seama experienta mea, daca ar fi o comunitate de pelicani, as putea sa va spun cu usurinta care e liderul, daramite daca vorbim de politicieni", a glumit fostul sef de stat.

Miscarea Populara se va situa in opozitie cu Guvernul Ciolos

Traian Basescu a mai precizat ca nu este interesat sa propune un nume din Miscarea Populara pentru echipa premierului Ciolos, pentru ca partidul pe care il conduce se va situa in mod cert in opozitie fata de Guvernul Ciolos.

"Eu am declarat ca dupa instalarea Guvernului, e o necesitate sa fie instalat un Guvern, noi ne vom situa in opozitie cu Guvernul Ciolos, din motive lesne de inteles. In primul rand, daca se mentine politica fiscala a premierului Ponta, inseamna nu respectam Tratatul fiscal. In al doilea rand, pentru ca vrem Parlament cu 300 de parlamentari.

In al treilea rand pentru ca vrem alegeri in doua tururi, in al patrulea rand pentru ca avem ca si la celelalte 2 proiecte de lege, avem proiect de lege pentru legea sanatatii, care nu cred ca va fi sustinuta de un guvern tehnocrat. Avem motive suficiente sa ne batem pe programul nostru chiar cu Guvernul si cu Parlamentul", a explicat liderul MP.

Cat priveste soarta Cabinetului Ciolos, Basescu a spus ca ii da zile "cate ii da Dumnezeu" si ca ii este greu sa aprecieze daca va rezista pana la alegerile din 2016.

"Este foarte greu sa spun daca va aprinde alegerile din 2016, depinde de multe lucruri. Deocamdata stim sigur ca avem un proiect care inseamna legea sanatatii, legea cu 300 de parlamentari si legea cu primari in 2 tururi, care deocamdata nu sunt prioritati pentru Guvernul Ciolos. Deci il vom vota la instalare, dupa care vom fi partid de opozitie", a conchis Traian Basescu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii