ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-05-2015, ora 10:11

Basescu: „Nitu vad ca a inceput sa fie vanator de fost presedinte. Nu mi-e frica de evolutia dosarelor”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca nu ii este frica de redeschiderea dosarelor care il privesc, aratand ca este vorba de o vanatoare, a mai trecut prin acest lucru in 2003 - 2004 si ca sunt procurori care doresc sa fie supusi politicienilor pentru a-i promova in functii.

Intrebat, la o emisiune a postului B1 Tv, in legatura cu faptul ca este anchetat penal, daca ii este frica ca o sa fie arestat, fostul presedinte a raspuns: "Nu si nici macar nu-mi este frica de evolutia dosarelor, fie ca e vorba de dosarul Mihaileanu, de cel cu pamantul, cu spalare de bani sau fie stiu eu ce alt dosar. stiu ca intotdeauna am respectat legea. (...) stiam ca Nitu este vanator de teroristi la revolutie, acu' vad ca a inceput sa fie vanator de fost presedinte. Mie, personal, mi se pare o exagerare ca, dupa ce aceste dosare au fost inchise, si nu pe imunitatea presedintelui, ci ca neexistand fapta... cel cu Mihaileanu a fost deschis ca urmare a reclamatiei unui grup de senatori PSD, printre care si Iorgovan, cel cu spalarea de bani a fost un dosar deschis urmare a sesizarii domnului Ciuvica. Amandoua au fost inchise, repet, nu pe imunitatea presedintelui".

El a adaugat ca premierul a spus si ieri ca asteapta breaking news ca Basescu sa fie inchis alaturi de Udrea, iar "Nitu nu este omul care sa nu fie recunoscator celui care l-a propus".

"Oamenii acestia nu sunt judecatori, unul este politician, asa zis politician, Victor Ponta, desi el mental s-a intors la vremea Anei Pauker, adversarii ii distrugem cu institutiile statului, iar Nitu este un om care, probabil, mai vrea un mandat si trebuie sa fie atent ca de la Guvern se fac propunerile de procuror general. Mi se pare in neregula, mai ales ca, tot cu initiativa domnului Nitu, s-a pus sechestru pe terenul cumparat de fiica mea in mod corect. (...) Deci este o vanatoare, eu am mai trecut prin asta in 2003-2004 ca urmare a indicatiilor date din sediul Kiseleff", a mai aratat Basescu.

El a spus ca nu s-a considerat o miza politica si dupa ce si-a terminat mandatul timp de doua luni a tacut, dar a fost atacat continuu. "Uitati-va cati traiesc de pe urma numelui meu", a adaugat Basescu.

Traian Basescu a mai spus ca, in dosarul Mihaileanu, nu a primit nicio instiintare din partea justitiei. "Deocamdata nu am primit nimic, nici cand procurorul general a hotarat redeschiderea dosarului, nici cand Judecatoria a aprobat redeschiderea, cel putin asa am inteles din presa", a mai spus el.

"Nu mi-am pierdut increderea in justitie, am respectat legea, dar o hartuire nu-i convine nimanui. Sunt oameni in sistem care inca isi doresc sa fie supusi ai unor politicieni care ii pot promova pe functii", a adaugat fostul presedinte.

"In privinta dosarului Flota, este inchis din ce stiu eu, dar se poate redeschide", a mai spus Basescu.

Procurorii Parchetului de pe langa inalta Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au cerut instantei sa confirme reinceperea anchetei cu privire la modul in care fostul sef al statului a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala.

In motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1 se precizeaza ca PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Traian Basescu avand in vedere calitatea acestuia de presedinte al Romaniei, functie pe care a ocupat-o in perioada decembrie 2004 - decembrie 2014, timp in care acesta a beneficiat de imunitate.

Judecatorii continua in acest sens si precizeaza ca, in conditiile in care Traian Basescu nu mai este sef al statului de la sfarsitul anului 2014, "a disparut cauza care a impiedicat desfasurarea urmaririi penale".

Procurorii PICCJ au dispus redeschiderea urmaririi penale fata de Traian Basescu pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii. Aceasta masura a fost confirmata, ulterior, de Judecatoria Sectorului 1., iar cercetarile in acest dosar vizeaza modul in care Traian Basescu a inchiriat, iar mai apoi a intrat in posesia unui etaj al casei din strada Mihaileanu, in perioada in care a ocupat functia de primar general.

Fostul presedinte Traian Basescu a spus, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca atunci cand si-a terminat mandatul de primar impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.

Sursa: mediafax.ro
Foto: facebook.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii