ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-07-2015, ora 12:11

Basescu: „Fiecare minut in care Ponta nu-si da demisia este o eroare. Nu are alta solutie”

Articol de Cristian Amariei
Traian Basescu este de parere ca, dupa ce DNA l-a anuntat pe premierul Victor Ponta ca are calitate de inculpat in dosarul Turceni - Rovinari, acesta ar trebui sa-si dea demisia din fruntea Guvernului. "A lungit lucrurile si le-a incurcat, creand si o criza politica. (...) Fiecare minut in care Ponta nu-si da demisia este o eroare", considera fostul presedinte. intrebat cine ar putea sa-l inlocuiasca pe Ponta in fruntea Guvernului, in eventualitatea unei demisii, Basescu a spus ca "este o treaba a presedintelui".

Traian Basescu este de parere ca Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului.

"Eu am fost adversarul asa-zisei incomplatibilitati. Eu de ani de zile sustin faptul ca Ponta si sova au facut afaceri ilegale la Turceni – Rovinari bazate pe trafic de influenta. Nu am niciun dubiu ca Ponta si sova au responsabilitati in afacerea Rovinari – Turceni, cum nu am niciun dubiu ca Ponta a cerut partidului sa-l protejeze pe sova. Acolo s-au falsificat probe. Se pare ca Ponta este partas la acesta falsificare a probelor de catre cabinetului lui Sova. Mi s-a parut asa nelalocul ei acesta descoperire de incompatibilitate, care este subtire ca argumente, cand defapt este afacere Turceni – Rovinari. Este cazul votului in Diaspora care a fost obstructionat cu stiinta si cu instructiunile primului-ministru, este cazul Rompetrol, sunt destule. Justitia nu are nevoie sa intre in relatia cu Ponta in lucruri marunte si care sunt greu de sustinut. Cred ca acum abordarea lui Ponta nu poate fi decat una corecta legata de demisie din fruntea Guvernului. Nu are alta solutie. (...) Eu nu stiu de niciun zvon. Eu stiu ce trebuie facut. Trebuia sa faca acest lucru de la inceput, de cand i s-au adus la cunostinta acuzatiile legate de parteneriatul dintre cabinetul lui sova si cabinetul lui. Era clar ca falsificarea de documente nu va duce decat la inculpare, a lungit lucrurile si le-a incurcat, creand si o criza politica. Acum, in opinia mea, fiecare minut in care Ponta nu-si da demisia este o eroare", a spus Traian Basescu.

Intrebat cine ar putea sa-l inlocuiasca pe Ponta in fruntea Guvernului, in eventualitatea unei demisii, Basescu a spus ca "este o treaba a presedintelui".

"Presedintele va trebui sa negocieze o majorite sau majoritatea sa vina gata negociata la presedinte, desi aici presedintele are putere foarte mare in a spune ca pe acesta il desemnez, mergem la Parlament. Nimeni nu va indrazni sa faca sa cada de 2 ori Guvernul pentru ca se dizolva Parlamentul", a continuat Basescu.

Despre eventuale negocieri intre PMP – PNL, Basescu a spus ca nu e cazul deocamdata. "PMP e prea mic sa fie in negocierile la masa celor mari. PMP poate asista, sa aiba un punct de vedere. NU cred ca PMP este un partid care poate decide", a mai declarat Basescu.

Premierul Victor Ponta a aflat, luni, la DNA ca are calitate de inculpat in dosarul Turceni -Rovinare, in care este cercetat si senatorul PSD Dan sova. Totodata, procurorul DNA l-a informat pe premier ca s-a instituit sechestru pe averea lui.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii