A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680415.8235.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Basescu, ATAC DUR la Iohannis: „A avut o atitudine JOSNICA. S-a transformat in sluga a turnatorului Voiculescu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2016, ora 11:21

Basescu, ATAC DUR la Iohannis: „A avut o atitudine JOSNICA. S-a transformat in sluga a turnatorului Voiculescu”

Articol de Cristian Amariei
Traian Basescu l-a criticat dur pe presedintele Klaus Iohannis, dupa luarea acestuia de pozitie pe subiectul executarii silite a sediilor grupului Antena Group. Fostul sef de stat a comentat, la Romania TV, o afirmatia lui Klaus Iohannis potrivit careia evacuarea Antenei 3 si a altor patru posturi de televiziune de catre ANAF este o masura "heirupista, "nepotrivita" si "discutabila".

Traian Basescu a calificat drept "josnica" atitudinea lui Klaus Iohannis de a pune sub semnul intrebarii hotararea judecatoreasca definitiva privind executarea silita a sediilor Antena Group.

"Ce s-a intamplat in viata politica in ultimele 48 de ore arata ca suntem departe de a fi un stat de drept. Atat timp cat numarul 1 si numarul 2 in stat considera ca o hotarare judecatoreasca definitiva este de discutat, este extrem de grav... intre presedinte si Dumnezeu este doar hotararea judecatoreasca definitiva, aceasta nu poate fi discutata. Am un sentiment de revolta despre ce actiuni au intreprins primii oameni in stat. Ma socheza pur si simplu", a declarat Traian Basescu intr-o interventie telefonica la Romania TV.

"Daca la nivelul numarului 1 si 2 in stat se pune la indoiala hotararea judecatoreasca definitiva, as intra in zona speculatiilor, sa spun ca exista o legatura, dar ce am vazut ieri... Iohannis s-a dus direct la grupul in care stia ca este Antena 3 sa dea raspuns strict la intrebarea jurnalistului de la Antena 3. A fost o luare de pozitie premeditata. Mi se pare josnic pentru un presedinte. Obligatia lui Iohannis era sa ramana prin pozitia lui sef al statului si nu o sluga a turnatorului Voiculescu, a lui Gadea sau a lui Badea", a mai spus Basescu.

Fostul presedinte considera ca, prin ceea ce a facut, Klaus Iohannis "saboteaza" statul de drept. "Decredibilizarea justitiei foloseste mafiei. Cei care cred ca hotararile judecatoresti definitive nu sunt obligatorii sunt acei oameni care saboteaza statul. Iohannis a fost un sabotor al statului de drept. Personal sunt revoltat si nu as vrea ca statul roman sa o ia inapoi spre 2004 cand judecatorii si procurorii erau niste supusi ai politicului", a concluzionat Basescu.

Klaus Iohannis a comentat miercuri cazul Antena 3, care a primit o somatie de evacuare de la ANAF. Presedintele a catalogat abordarea ANAF in cazul televiziunilor Antena Group ca fiind heirupsita", "nepotrivita" si "discutabila".

"Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", a spus Iohannis, intrebat despre actiunea ANAF in cazul Antenelor.

Mai multe sedii ale Intact au fost confiscate de stat pentru acoperirea unui prejudiciu evaluat la 60 de milioane de euro in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu, fostul patron al grupului, a fost condamnat a 10 ani de inchisoare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii