ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2014, ora 17:00

Barbatii au mai multi neuroni, dar femeile gandesc mai eficient

Articol de Madalina Irimia

Un studiu ale carui rezultate au fost publicate recent a clarificat de ce femeile, care au creiere cu aproximativ 8% mai mici decat ale barbatilor, au totusi o inteligenta egala cu a acestora.

Studiul, realizat de specialisti in neurostiinte de la Universitatea California SUA in colaborare cu cercetatori din Madrid, Spania, a aratat ca femeile au nevoie de mai putina materie nervoasa pentru a obtine rezultate comportamentale similare cu cele ale barbatilor.

Femeile compenseaza diferenta de dimensiune a creierului prin utilizarea acestuia cu un randament mai mare. In acelasi timp o femeie, comparativ cu un barbat, consuma mai putina energie si foloseste mai putini neuroni pentru a atinge acelasi nivel de performanta ori chiar unul superior.

O posibila explicatie ar putea fi faptul ca, desi barbatii detin mai multi neuroni, femeile au mai multe conexiuni intre acestia, ceea ce le permite sa gandeasca mai rapid, in ciuda unei cantitati mai mici de materie cenusie.

Acest studiu confirma inca o data concluziile unor studii anterioare, conform carora, desi barbatii sunt mai buni in cazul unei gandiri spatiale, femeile se descurca cu mult mai bine cand este vorba despre gandirea inductiva si urmarirea unei situatii in schimbare

Sursa: apropo.ro

Foto: azlan5h30.blogspot.com

     
Tag-uri: barbat, femeie, gandire, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii