A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833558.702.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Barack Obama, vizita istorica in Cuba. Ce isi doresc disidentii cubanezi de la presedintele american
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2016, ora 10:54

Barack Obama, vizita istorica in Cuba. Ce isi doresc disidentii cubanezi de la presedintele american

Articol de Cristian Amariei
Organizatii ale disidentilor cubanezi si-au exprimat speranta ca vizita istorica a presedintelui Barack Obama la Havana va putea contribui la "incetarea represiunii" opozantilor, potrivit unei declaratii publice.

Un colectiv al organizatiilor de activisti saluta venirea liderului administratiei americane, asteptat duminica in Cuba pentru o vizita istorica de trei zile, intre 20 si 22 martie, ca "un nou pas inainte" in procesul de normalizare intre Washington si Havana, inceput in decembrie 2014.

In documentul lor, disidentii au declarat ca spera ca venirea presedintelui Statelor Unite va contribui la "o schimbare radicala" in "comportamentul autoritatilor" in ce priveste respectarea drepturilor omului.

Aceasta schimbare de atitudine a guvernului presedintelui Raul Castro ar trebui, in opinia lor, sa inceapa prin "incetarea represiunii si a folosirii violentei fizice impotriva tuturor activistilor politici si ai pentru drepturile omului".

Vizita lui Barack Obama in Cuba, prima a unui presedinte al Statelor Unite dupa Calvin Coolidge in 1928, este "o oportunitate pentru ca intreaga clasa politica guvernanta din Cuba sa inteleaga ca nu mai este loc pentru filosofia care califica orice disident ca tradator", a subliniat documentul.

Barack Obama are prevazuta o intalnire cu disidentii marti, una din ultimele activitati de pe agenda sa in Cuba, inainte de a pleca in Argentina.

Potrivit unei scrisori publicate saptamana trecuta, presedintele american a promis organizatiei Doamnelor in Alb, formata din sotii ale fostilor detinuti politici cubanezi, ca va vorbi direct cu Raul Castro despre "obstacolele" care exista in Cuba pentru exercitarea deplina a libertatilor civile.

Asociatia Doamnelor in Alb este ilegala, iar membrele sale denunta frecvent arestari si alte actiuni ale politiei vizand sa impiedice desfasurarea activitatilor acesteia.
La randul sau, puterea neaga ca exista prizonieri politici in Cuba si declara ca arestarea disidentilor este consecinta unor delicte penale.

Seful diplomatiei cubaneze, Bruno Rodriguez, a declarat ca Havana nu va negocia cu Washingtonul nicio schimbare a politicii sale in consecinta vizitei efectuate de presedintele Barack Obama.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: barack obama, cuba, vizita
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii