A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817482.2872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Barack Obama: „Polonia, Romania si statele baltice sunt sub amenintarea Rusiei. NATO trebuie sa sprijine aliatii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 09:25

Barack Obama: „Polonia, Romania si statele baltice sunt sub amenintarea Rusiei. NATO trebuie sa sprijine aliatii”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele american Barack Obama le cere tarilor NATO sa creasca bugetul apararii si "sa sprijine aliatii din linia intai: Polonia, Romania si statele baltice". Liderul american a lansat acest apel in Germania, unde se afla intr-o vizita oficiala. Concomitent, la Bucuresti, adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, afirma ca Alianta Nord-Atlantica trebuie sa-si intensifice postura aparare impotriva amenintarilor dinspre estul si sudul Europei.

Barack Obama a subliniat ca Polonia, Romania si statele baltice sunt sub amenintarea Rusiei. In acest context, liderul de la Casa Alba a declarat ”Fiecare stat membru al NATO ar trebui sa-si aduca intreaga contributie la securitatea noastra comuna, cu un buget al apararii de 2% din PIB. Iar acest lucru nu se intampla intotdeauna”. El a avertizat totodata ca intentioneaza sa retransmita acest mesaj si la summitul NATO, care se va desfasura la inceputul lunii iulie la Varsovia, scrie RFI.

In discursul sustinut in Germania, la Hanova, referindu-se la alocarile bugetare pentru aparare, liderul american le-a cerut omologilor europeni sa nu cedeze 'automultumirii' in acest domeniu.

Un mesaj similar a fost lansat, luni, si la Bucuresti, acolo unde se fla in vizita oficiala adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow. Potrivit acestuia, Alianta Nord-Atlantica trebuie sa-si intensifice postura aparare impotriva amenintarilor dinspre estul si sudul Europei.

”Avem foarte multe provocari si amenintari cu care ne confruntam, atat pe flancul estic, pe care Rusia incearca sa schimbe unele dintre granitele deja existente, si de asemenea pe flancul sudic, unde ne confruntam cu probleme legate de extremism si terorism", a precizat Alexander Vershbow, intr-o declaratie de presa comuna cu ministrul roman al Apararii, Mihnea Motoc.

Ambasadorul Alexander Vershbow se afla in Romania in perioada 24 — 26 aprilie, pentru a participa la reuniunea directorilor politici din ministerele apararii din tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii