A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830200.3244.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Barack Obama: „Cei care il credeau pe Putin un geniu s-au inselat”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-12-2014, ora 10:21

Barack Obama: „Cei care il credeau pe Putin un geniu s-au inselat”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele american Barack Obama a declarat ca Vladimir Putin a facut o "greseala strategica" in momentul in care a anexat Crimeea, catalogand miscarea liderului rus drept "nu prea desteapta".

Obama a mai spus, intr-un interviu acordat NPR, ca situatia financiara grava in care se afla acum Rusia le-a demonstrat celor care il credeau pe Putin un "geniu" ca s-au inselat, arata BBC.

"Va amintiti ca acum trei sau patru luni, toata lumea de la Washington credea ca presedinte Putin este un geniu, ca ne-a manevrat pe toti si ca si-a imbunatatit strategia de extindere a influentei ruse. Astazi, am senzatia ca unii, cel putin din afara Rusiei, considera ca actiunile lui Putin nu au au fost prea destepte", a precizat Barack Obama.

Sanctiunile internationale au determinat economia Rusiei sa fie vulnerabila la schimbarile de pret in ceea ce priveste industria petrolului, a continuat presedintele Statelor Unite.

"Marele avantaj pe care noi (SUA - n.red.) il avem in fata Rusiei este ca avem o economie dinamica, iar ei nu au. Ei se bazeaza pe petrol. Noi ne bazam pe petrol, iPad-uri, filme si lista continua", a mentionat liderul american.

Tensiunile dintre Statele Unite si Rusia au ajuns la un nivel fara precedent de la Razboiul Rece incoace, pe fondul anexarii fostei peninsule ucrainene, Crimeea. Sanctiunile impuse de SUA, alaturi de Uniunea Europeana, au subrezit economia Rusiei si au dus la prabusirea rublei in fata dolarului.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii