A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675430.7283.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bancomate din Europa, inclusiv din Romania, vizate de numeroase atacuri cibernetice in 2016: „Asistam la un nou mod de criminalitate organizata”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2016, ora 11:17

Bancomate din Europa, inclusiv din Romania, vizate de numeroase atacuri cibernetice in 2016: „Asistam la un nou mod de criminalitate organizata”

Articol de Cristian Amariei
Un grup infractional din care fac parte est-europeni a comis anul acesta numeroase atacuri cibernetice la bancomate din Europa, inclusiv din Romania si Republica Moldova, arata un raport al companiei ruse pentru securitatea informatica Group IB.

Compania rusa pentru securitatea informatica Group IB a refuzat sa dezvaluie numele bancilor vizate, precizand doar ca victime ale atacurilor la bancomate s-au inregistrat in Armenia, Belarus, Bulgaria, Estonia, Georgia, R.Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Marea Britanie, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Dmitri Volkov, director in cadrul firmei Group IB, a declarat ca se asteapta la intensificarea atacurilor cibernetice care vizeaza bancomate.

Modul de operare pare a fi unul nou - hackeri lanseaza online atacuri care vizeaza automate bancare, aparatele primesc comanda de a elibera numerar, colectat de echipe infractionale detasate pe teren.

Diebold Nixdorf si NCR Corp, doua companii producatoare de bancomate, au transmis ca sunt la curent cu atacurile si colaboreaza cu clientii pentru atenuarea riscurilor. In afara de furturile semnalate in Europa, au fost inregistrate cazuri si in Taiwan, Thailanda, Kirgizstan si Malaysia.

"Asistam la un nou mod de criminalitate organizata", afirma Shane Shook, un expert independent care a analizat raportul elaborat de Group IB.

Un atac cibernetic care a vizat aparate ale unei banci din Taiwan a generat pierderi de 2,5 milioane de dolari, iar activitati infractionale similare in Thailanda au permis furtul a 350.000 de dolari. Autoritatile cred ca atacurile din Asia au fost comise de hackeri est-europeni.

Biroul Federal pentru Investigatii din SUA a transmis recent o alerta de securitate adresata bancilor americane, transmite publicatia The Wall Street Journal. Insa FBI a refuzat sa faca vreun comentariu referitor la atacurile cibernetice comise la bancomate din Europa.

Potrivit specialistilor de la Group IB, furturile din Europa sunt comise de un singur grup infractional - cu numele de cod "Cobalt".

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii