A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829945.3004.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bancile ar putea fi obligate sa modifice contractele de credit in derulare. Lupta pornita de ANPC impotriva clauzelor abuzive
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2015, ora 11:11

Bancile ar putea fi obligate sa modifice contractele de credit in derulare. Lupta pornita de ANPC impotriva clauzelor abuzive

Articol de Cristian Amariei
Informatie importanta pentru peste un milion de romani, care au luat imprumuturi de la banci inainte de 2010.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor cere, in instanta, eliminarea mai multor clauze din contractele de credit, pe care le considera abuzive.

Seria de procese incepe miercuri si, dacă ANPC castiga, bancile sunt obligate sa modifice toate contractele aflate in derulare.

Procesul care incepe cu OTP Bank este primul dintr-o serie de sase litigii pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor le-a deschis impotriva clauzelor abuzive din contractele de imprumut pe care bancile le-au dat de la noi.

Prin acest proces, ANPC vrea ca OTP Bank sa elimine clauza de dobanda din contractele de credit pe care le are incheiate cu clientii sai inainte de anul 2010. Asta pentru ca atunci a intrat in vigoare ordonanta care a impus reguli de creditare mai stricte si a eliminat clauzele abuzive. Ei bine, in instanta, ANPC mai cere bancii sa restituie clientilor banii pe care i-a incasat din clauzele abuzive, daca acestea sunt constatate de catre judecatori.

ANPC a declansat acest proces in 2014, insa pana acum cei de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor au fost plimbati de la o instanta la alta timp de 14 luni, pentru ca existau nelamuriri legate de proceduri si de instanta care ar trebui sa se pronunte.
De ce este foarte important acest proces? Pentru ca legea prevede ca o actiune formulata si castigata de catre ANPC sau o asociatie de consumatori cu peste 3.000 de membri duce automat la eliminarea clauzelor abuzive constatate de instante din toate contractele încheiate de banca respectiva.

Cei de la Protectia Consumatorilor au tot luna aceasta termene in litigiile cu Raiffeisen, Alpha Bank, BCR, Volksbank si luna viitoare cu BancPost.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: banca, credit, anpc
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii