A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830330.0778.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Banci mari din Romania, acuzate ca au facut contracte cu bebelusi si batrani pentru bani de la buget
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2015, ora 15:08

Banci mari din Romania, acuzate ca au facut contracte cu bebelusi si batrani pentru bani de la buget

Articol de Cristian Amariei
Doua banci mari din Romania sunt acuzate de Curtea de Conturi ca ar fi incheiat contracte cu bebelusi si batrani pentru sume mai mari de la buget. Care e raspunsul bancilor.

Bancile de locuinte au irosit o mare parte din cele peste 766 de milioane de lei primite din partea statului, sustine Curtea de Conturi. Potrivit institutiei, BCR si Raiffeisen ar fi incheiat contracte inclusiv cu bebelusi si persoane prea varstnice ca sa participe la program, doar ca sa primeasca sume mai mari de la buget.

Potrivit Curtii de Conturi, statul a cheltuit pana acum peste 766 de milioane de lei ca sa acorde prime celor care au economisit prin intermediul bancilor pentru locuinte. Ajutorul e de maximum 25 la suta din suma pusa deoparte anual, dar nu mai mult de 250 de euro.

in schimbul acestei finantari, bancile ar fi trebuit sa acorde credite imobiliare mai ieftine celor care economisesc in prealabil, scrie Digi24.ro.

Curtea de Conturi spune ca printre beneficiarii contractelor erau si bebelusi care n-au implinit un an sau persoane care au depasit varsta care le-ar fi permis sa fie incluse in program. Ar exista si cazuri in care unii clienti au incasat primele pentru mai multe contracte derulate in paralel, fara sa aiba acest drept.

In replica, reprezentantii celor doua banci de locuinte spun ca au respectat intocmai prevederile legale si spera ca, prin explicatiile date Curtii de Conturi, situatia sa se clarifice.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii