ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2016, ora 11:06

Banca Mondiala: Rolul actual al ANL este inutil. Trebuie desfiintat programul de locuinte pentru tineri

Articol de Madalina Irimia
Banca Mondiala recomanda Guvernului Romaniei sa desfiinteze programul de locuinte pentru tineri derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) si considera ca rolul actual al institutiei poate deveni inutil.

Recomandarile Bancii Mondiale au fost facute intr-un raport finalizat in vara anului trecut, de care Guvernul se foloseste pentru a elabora strategia nationala de locuire, proiect care va veni cu un pachet de masuri legislative si un program de investitii. Strategia ar trebui sa intre in dezbatere publica in maxim doua luni, potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Institutia financiara internationala recomanda, in primul rand, renuntarea la programul de locuinte pentru tineri, care trebuie sa ia in primul rand forma incetarii construirii de noi locuinte pentru tineri si oprirea vanzarii oricaror locuinte pentru tineri. „Vanzarea acestor locuinte elimina efectiv unitatile din fondul deja prea mic de locuinte din sectorul public, iar continuarea inchirierii lor pe termen lung inseamna ca aceeasi ocupanti beneficiaza de subventie an dupa an“, se precizeaza in raportul Bancii Mondiale.

Mai multe pe capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii