A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664596.1892.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Banana este un fruct minune. Descopera la ce te ajuta!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2014, ora 11:24

Banana este un fruct minune. Descopera la ce te ajuta!

Articol de Madalina Irimia

Stiai ca te feresc de ulcer la stomac sau ca au o multime de nutrienti care au rolul de a-ti proteja inima de boli?

Bananele sunt alimente cu adevarat miraculoase. Printre cele mai consumate fructe la nivel mondial, bananele sunt bogate in nutrienti si au o multime de beneficii pentru sanatate. Afla de ce bananele ar trebui sa ocupe un loc important si in alimentatia ta!

Ce contine o banana?

Desi nu se numara printre alimentele cu un continut mic de calorii (o banana medie are circa 100 de calorii), bananele compenseaza la capitolul substante nutritive pretioase pentru organismul uman: vitamina A, B6, C, niacina, riboflavina, mangan, magneziu, potasiu, fier, acid folic, fibre, proteine, triptofan, citolcina etc. Si, mai mult decat atat, nu contin deloc grasimi, colesterol sau sare!

Bananele te protejeaza impotriva osteoporozei

Unul dintre nutrientii care abunda in banane este potasiul. In medie, un adult are nevoie zilnic de circa 4700 mg de potasiu, iar o banana mijlocie furnizeaza aproximativ 10% din acest necesar, o cantitate deloc de neglijat!

De ce este atat de important insa aportul de potasiu? Fiindca previne pierderea depozitelor de calciu de la nivelul oaselor, reducand astfel riscul instalarii osteoporozei, o afectiune comuna in randul femeilor ajunse la varsta menopauzei.

Te ajuta sa iti mentii inima sanatoasa

Tot potasiul are rolul de a regla tensiunea arteriala, contribuind la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Acestui nutrient i se alatura fibrele, vitamina C si vitamina B6, toate avand, la randul lor, rolul de sustinere a bunei functionari a inimii.

Un studiu, publicat in revista de specialitate "Today's Dietitian", a aratat ca un consum zilnic de 4069 mg de potasiu contribuie la reducerea cu 49% a riscului de deces din cauza bolii cardiace ischemice, comparativ cu un consum mai redus, de 1000 mg de potasiu, pe zi.

Bananele sunt ideale in diabet

Studiile au demonstrat in repetate randuri si faptul ca pacientii diagnosticati cu diabet de tip 1 beneficiaza de pe urma dietelor bogate in fibre, intrucat acestea contribuie la reglarea glicemiei, in timp ce, in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2, acest fel de alimentatie determina scaderea glicemiei si reglarea nivelurilor de lipide si insulina.

Bananele sunt alimente ideale in acest sens, un fruct mediu furnizand circa 3 g de fibre, in contextul in care doza zilnica necesara de proteine este, pentru femei, de 21-25 g, iar pentru barbati, de 30-38 g. Fiind ticsite cu fibre, bananele le sunt de un real ajutor nu doar diabeticilor. Astfel, aromatele fructe mai contribuie si la reglarea tranzitului intestinal si la reducerea arsurilor la stomac.

Te feresc de ulcer

Daca vreodata ti s-a recomandat sa iti incepi ziua cu o banana, inainte de a bea nelipsita cafea de dimineata, afla ca unul dintre motive se refera intocmai la capacitatea acestui fruct de a-ti proteja stomacul de afectiuni grave, precum ulcerul. Astfel, compusii sai creeaza un strat protector in interiorul stomacului care limiteaza efectele nocive ale acidului clorhidric si, in plus, secreta inhibitori de proteaza care ajuta la eliminarea bacteriilor responsabile de aparitia ulcerului.

Sursa: eva.ro

     
Tag-uri: dieta, sanatate, banana
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii