ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2014, ora 13:28

"Balul puritatii", ritualul ciudat prin care fetele de 12 ani le promit tatilor ca vor ramane virgine pana la casatorie

Articol de Madalina Irimia

"Balul puritatii" este o ceremonie care deja a fost adoptata in 48 de state in SUA, plus in alte 17 tari. Fetitele de 12 ani jura, cu aceasta ocazie, ca isi vor pastra virginitatea pana in noaptea nuntii, scrie stirileprotv.ro.

Promisiunea copilelor este facuta catre tati. Acestia jura, la randul lor, sa le “protejeze” puritatea.

Urmeaza o petrecere grandioasa, chiar in stilul unei nunti, in care fetele sunt imbracate in rochii albe, valseaza cu tatii si primesc din partea acestora un inel, simbol al promisiunii ce nu trebuie incalcate.

De fapt, promisiunea presupune sa nu existe niciun fel de contact de natura erotica, nici macar saruturi, pana dupa casatorie. Potrivit Daily Mail, cel mai lung legamant de acest fel a fost tinut vreme de 14 ani.

La un astfel de eveniment iau parte si cate 60 de tati. Acestia semneaza un “contract al puritatii”, in care sunt numiti “Inalti Prelati ai casei si familiei” si jura “in fata lui Dumnezeu sa le asigure protectie fiicelor, in ceea ce priveste puritatea”.

Ritualul are loc in tacere, iar fetele isi depun juramantul inaintea Domnului printr-un trandafir alb lasat in fata unei cruci. Ceremonia se incheie apoi cu un dans intre copile si tatii lor.

Miscarea este originara din America si a inceput in anii ’80, atragand, in timp, tot mai multi adepti, ca raspuns la numarul in crestere a cazurilor bolnavilor de SIDA.

Foto: giornalettismo.com

     
Tag-uri: bal, puritate, tata, fiica
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii