A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727688288.4129.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bacteria care ar putea inlocui benzina
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-08-2012, ora 05:09

Bacteria care ar putea inlocui benzina

Articol de Cristian Amariei

O bacterie modificata genetic de specialisti promite sa ne scuteasca de drumurile la pompa benzinariei si sa ne lase cu mai multi bani in buzunar, scrie money.ro, citand inquisitr.com.

Proiectul este dezvoltat de expertii de la cunoscuta institutie de cercetare MIT, din SUA, scrie inquisitr.com. Daca testele vor fi un succes, biocombustibilul astfel obtinut va fi de zece ori mai eficient decat tipurile de astfel de combustibil existent pe piata.

Concret, microorganismul denumit R. eutropha bacterium permite crearea de izobutanol, un tip de alcool care poate fi combinat cu cel clasic sau il poate inlocui complet.

"Am demonstrat ca putem obtine cantitati substantiale de izobutanol", a declarat Christopher Brigham, biolog la MIT. In prezent, exista mai multe proiecte de cercetare prin care se produce biocombustibil din bacterii, insa acestea trebuie omorate pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

Sursa: realitatea.net

Foto: descopera.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii